Web Analytics
More
    Reklāma

    Renault apstiprina – Zoe nebūs jaunas paaudzes un ražošana tiks pārtraukta

    Jaunākie raksti

    Francūžu autoražotājs Renault apstiprinājis, ka izmēros mazajam un populārajam elektroauto Renault Zoe nebūs jaunās paaudzes versijas, autoražotājam pamazām pārtraucot šī modeļa ražošanu un uzmanību koncentrējot jauniem modeļiem. Renault kompakto elektroauto modeļu līniju nākotnē virzīs jaunie Renault 4 un Renault 5 modeļi, kas līdz šim redzēti konceptos, bet tuvāko pāris gadu laikā tie nonāks tirgū.

    Zoe pie klientiem pirmoreiz ieradās nu jau tālajā 2012. gadā – laikā, kad elektroauto vēl bija ļoti liels jaunums. Laika gaitā modelis piedzīvojis vērā ņemamas izmaiņas, saņemot labākas baterijas un elektromotorus. Zoe divreiz kļuva par Eiropā pārdotāko elektroauto, Francijā vien pārdoti vairāk nekā 100 tūkstoši eksemplāru. Renault pagaidām nav nospraudis termiņu, kad tiks izbeigta šīs mašīnas ražošana, taču domājams, ka tas notiks tuvāk brīdim, kad tirgū ienāks abi jaunie kompaktklases modeļi. Tātad, vēl kādu gadu vai pusotru, visticamāk, turpināsies vecā modeļa ražošana.

    Renault izpilddirektors Fabriss Kambolivs sarunā ar Autocar norādījis, ka autoražotāja ieskatā ideālais piedāvājums Eiropas tirgū tuvākajā nākotnē ir četri elektriskie un četri hibrīdmodeļi. Renault arī vēlas vienkāršot savu piedāvājumu, klientiem piedāvājot tikai vienu vai divus dzinējus un pāris aprīkojuma versijas, lai mazinātu gan ražošanas sarežģītību un dārdzību, gan arī nemulsinātu klientus ar dažādām versijām un papildaprīkojuma opcijām.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma