Web Analytics
More
    Reklāma

    Vācija investēs 6,3 miljardus eiro elektroauto uzlādes punktu izbūvei

    Jaunākie raksti

    Vācijas valdība oficiāli apstiprinājusi plānus nākamo trīs gadu laikā investēt 6,3 miljardus eiro, lai strauji palielinātu pieejamo elektroauto uzlādes punktu skaitu. Šobrīd Vācijā ir aptuveni 70 tūkstoši uzlādes punktu. Ilgtermiņa plāns paredz, ka līdz desmitgades beigām uzlādes vietu skaitam jābūt apmēram 14 reizes lielākam, pārsniedzot miljonu uzlādes vietu visā valstī.

    Vācu valdības plāns īpaši uzsver nepieciešamas infrastruktūras izbūvi vietās, kur šādas infrastruktūras pagaidām trūkst. Vācijas valdība rēķinās, ka laikā līdz 2030. gadam elektroauto skaits uz valsts ceļiem aptuveni desmitkāršosies – šobrīd Vācijā reģistrēti ap pusotru miljonu elektroauto, bet ap 2030. gadu plānots, ka Vācijā būs 15 miljoni elektrisko mašīnu.

    “Mūsu mērķis ir vienkāršs – gribam paātrināt elektroauto uzlādes infrastruktūras izbūvi, vienkāršot uzlādes procesu un panākt, ka cilvēkiem pāreja uz elektroauto ir vienkārša. Apzināmies, ka elektriskā mobilitāte strauji kļūst populāra, tāpēc nedrīkstam kavēties,” oficiālajā paziņojumā citēts Vācijas transporta ministrs Volkers Visings.

    Vācijas valdība iepriekš kritizēta, ka tā dara pārāk maz, lai atbalstītu pāreju uz elektroauto tieši infrastruktūras jautājumos. Vācijas autoindustrijas asociācija atzinīgi novērtējusi šos plānus un norāda, ka ieviešanas ātrums ir būtisks.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    stm
    25.10.2022 12:08

    Manuprāt Vācijas valdība dara visu pilnīgi pareizi. Steidzas likvidēt max ātri AES , kad faktiski vēl nav realizēts alternatīvs enerģijas avots. Brīžiem var apbrīnot korupcijas apmērus, jo tas pilnīgi neizskatās pēc vāciešiem.

    digitalk
    25.10.2022 16:01
    Reply to  stm

    > Vācijas valdība […] likvidēt max ātri AES

    tāda bija nomīzušās no Fukusimas incidenta tautas griba… ne vienmēr racionālā domāšana ņem virsroku, īpaši ja politiķi vēlas palikt pie valsts siles.

    Bats
    25.10.2022 19:36
    Reply to  stm

    Tam ir kāds sakars ar raksta tematu? Investēt plašā un pietiekami jaudīgā uzlādes infrastruktūrā ir diezgan loģiski, ja redz, ka elektroauto skaits tuvākajos 8 gados desmitkāršosies. Neko nepareizu tur nesaskatu. Jeb arī doma bija, ka Vācijai, valstij, kura naftu pārsvarā jāimportē no brīnišķīgām, demokrātiskām valstīm, vajadzētu visos veidos likt šķēršļus elektroauto skaita pieaugumam?

    Valdis
    27.10.2022 13:24

    Nu vismaz vismaz pusi no tās naudas vajag ieguldīt elektrostaciju būvēšanā. Vēja un saules ir jauki, bet nenodrošina elektrotīkla stabilitāti. Šobrīd jau trūkst elektrības, bet transportam nepieciešamo enerģiju dot benzīns un dīzelis. To aizvietojot ar elektrību vajag ražot vismaz 2x vairāk elektrības. To nav kur ņemt. AES uzbūvēšanai vajag 5 – 10 gadus un to vajag plānot šodien, kad skaisti deklarē. Nav tādu plānu publikācijas…

    digitalk
    27.10.2022 13:36
    Reply to  Valdis

    Vācija ir principā atteikusies no AES un nav dzirdēts, ka nostāja ir mainījusies.

    Reklāma