Web Analytics
More
    Reklāma

    Toyota prezentē savu otro elektroauto, bet tas pagaidām būs pieejams tikai Ķīnā

    Jaunākie raksti

    Japāņu autoražotājs Toyota oficiāli prezentējis savu otro pilnībā elektrisko modeli “bZ3”, taču vismaz pagaidām to paredzēts pārdot tikai Ķīnā. Šis auto izstrādāts tieši Ķīnas tirgum, Toyota sadarbojoties ar Ķīnas autoražotājiem BYD un FAW.

    Ražotājs apgalvo, ka jaunais modelis konstruēts, cenšoties piedāvāt jaunu autobraukšanas pieredzi, kas balstīta trīs galvenajos atslēgas vārdos – elektrifikācija, dinamika un bauda. Runājot par elektrisko pusi, mašīna ar vienu uzlādi spējot veikt 600 kilometrus, taču tas ir ķīniešu testu ciklā, kas būtiski atšķiras no mūsu pusē plaši pielietotā WLTP, proti, mašīnas uzrāda labākus rezultātus.

    Mašīnas jaudas agregātā izmantotas BYD izstrādātās “Blade” LFP tehnoloģijas baterijas, savukārt elektromotoru un citas vadības ierīces sagatavoja Toyota. Pagaidām nav zināma precīza bateriju ietilpība, taču Toyota skaidro, ka to struktūra, termoregulācijas sistēma, vadības sistēma ir izstrādātas speciāli šim auto.

    Toyota nākusi klajā arī ar ļoti skaļu apgalvojumu – autoražotājs izmantojis savu ļoti plašo pieredzi ar hibrīdiem, lai baterijas pat pēc 10 gadu lietošanas saglabātu 90% savas sākotnējās energoietilpības. Ja Toyota ar BYD tas tiešām būs izdevies, tad tas būs ļoti atzīstams sasniegums.

    Mašīna konstruēta uz tās pašas e-TNGA elektriskās platformas, kas izmantota “bZ4X” modeļa tapšanā. Toyota skaidro, ka mašīnas salona koncepts veidots ar domu, ka auto ir vieta, kur pavadīt laiku ar ģimeni un draugiem, tas nav tikai vienkāršs pārvietošanās līdzeklis. Vizuāli auto ir zināmas līdzības ar “bZ4X” formu, taču sedana virsbūve un citi aerodinamiskie uzlabojumi ļauj sasniegt lielisku aerodinamiskās pretestības koeficentu Cd 0,218.

    Japāņu autoražotājs pagaidām nav izziņojis lielāko daļu tehnisko parametru, taču iepriekš ziņu aģentūra Reuters bija noskaidrojusi, ka auto tirdzniecībā nonāks līdz gada beigām, bet tā sākumcena Ķīnā būs ap 28 tūkstošiem ASV dolāru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma