Web Analytics
More
    Reklāma

    “Telegram” saņem 5 miljonu eiro sodu par Vācijas likumu neievērošanu

    Jaunākie raksti

    Vasaras sākumā rakstījām par to, ka saziņas lietotne “Telegram” nodevusi lietotāju datus Vācijas Federālajam kriminālpolicijas birojam saistībā ar aizdomām par terorismu un bērnu izmantošanu. Saistībā ar šo “Telegram” nonākusi zem Vācijas amatpersonu lupas un beigu beigās šķirsies no vairāk nekā 5 miljonu eiro naudassoda par Vācijas likumu neievērošanu.

    Tiek ziņots, ka šī gada janvārī Vācijas drošības amatpersona izveidoja komandu, lai iegūtu vairāk informācijas par tiem lietotājiem, kuri izmantojuši “Telegram” noziegumu izdarīšanai, piemēram, teroraktu plānošanai. Tāpat Vācijas Federālais kriminālpolicijas birojs brīdinājis, ka lietotāji “Telegram” var izmantot kā rīku, lai draudētu un citādi kaitētu politiķiem, pētniekiem un medicīnas speciālistiem, kuri snieguši savu ieguldījumu cīņā pret kovida pandēmiju.

    Reklāma

    Vienlaikus Federālais tieslietu birojs uzsvēris, ka “Telegram” nav radījusi likumīgu veidu, kā ziņot gadījumos, kad lietotnē tiek izplatīta nelegāla, kaitnieciska informācija. Tāpat, pēc tieslietu biroja teiktā, “Telegram” arī nav oficiālas e-pasta adreses saziņai. Saskaņā ar Vācijas tiesību aktiem šie abi nosacījumi ir obligāti šādām tiešsaistes saziņas platformām. Ja tas nav, automātiski tiek pārkāpti Vācijas likumi un vainīgajam jāmaksā sods – šajā gadījumā 5,12 miljoni eiro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Munins
    21.10.2022 14:20

    Cenzūra nesnauž.

    Last edited 1 year ago by Munins
    Basics
    21.10.2022 14:48
    Reply to  Munins

    Rakstu arī lasīji vai tikai virsrakstu?

    Munins
    21.10.2022 15:55
    Reply to  Basics

    Izlasīju tekstā šito: Vācijas Federālais kriminālpolicijas birojs brīdinājis, ka lietotāji “Telegram” var izmantot kā rīku, lai draudētu un citādi KAITĒTU politiķiem.

    Reinis Rozitis
    21.10.2022 16:16
    Reply to  Munins

    Par brīdinājumiem nevienam sodus neliek.

    Basics
    21.10.2022 16:52
    Reply to  Munins

    Lasi tālāk. Atbilde ir pēdējā rindkopā.

    Reklāma