Web Analytics
More
    Reklāma

    Jeep Parīzes autoizstādē iepazīstina ar savu pirmo elektroauto “Avenger”

    Jaunākie raksti

    Amerikāņu autoražotājs Jeep šonedēļ notiekošajā Parīzes autoizstādē oficiāli iepazīstinājis ar savu pirmo pilnībā elektrisko modeli – tas ir kompaktklases krosovers ar nosaukumu “Avenger”. Interesanti, ka mašīna paredzēta Eiropai, Dienvidamerikai un Japānai, bet ne ASV. Auto tiks ražots Polijā un sākotnēji tas būs pieejams tikai priekšpiedziņas izpildījumā, bet vēlāk pievienosies versija ar diviem elektromotoriem un pilnpiedziņu.

    Priekšpiedziņas versija tika demonstrēta Parīzes autoizstādē – to darbina viens 154 zirgspēkus jaudīgs elektromotors, kurš enerģiju iegūst no mūsdienu standartiem pieticīgas 54kWh baterijas. Jeep apgalvo, ka ar to pietiek, lai ar vienu uzlādi nobrauktu 400 kilometrus. Ja braukāsiet tikai pa pilsētu, tad ražotājs sola pat 550 kilometrus ar vienu uzlādi.

    Ātrās uzlādes stacijās mašīna spēj lādēties ar diezgan necilu 100kW jaudu, kas mūsdienu jaunam elektroauto nu jau ir pamaz, lai gan visā visumā, protams, nav slikti. Auto konstruēts uz tās pašas Stellantis koncerna “STLA Small” platformas, kas izmantota izmēros mazāko elektrisko Peugeot ražošanā.

    Lai arī pagaidām auto pieejams tikai priekšpiedziņas izpildījumā, Jeep apgalvo, ka tas ir gana spējīgs bezceļu apstākļos. Pirmā lieta, ko piefiksēt – ļoti cienījams 20 centimetru klīrenss jeb augstums virs zemes. Prognozējams, ka kārtīgākus bezceļus šis auto ieraudzīs tikai tad, kad parādīsies pilnpiedziņas versija.

    Jeep uzsver, ka šis nav viņu pirmais priekšpiedziņas modelis – tas gods pienākas “Renegade”. Ražotājs norāda, ka “Avenger” modelis aprīkots ar maināmiem režīmiem ceļa segumam – pieejami Normal, Eco, Sport, Snow, Mud un Sand režīmi, kā arī sistēma braukšanai lejup no kalna. Auto jau šobrīd iespējams pasūtīt, bet pirmās mašīnas pie klientiem sāks ierasties nākamā gada sākumā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elvis
    20.10.2022 10:46

    Hmm, šis man patiktos kā pirmais elektroauto!

    Reklāma