Web Analytics
More
    Reklāma

    Ukrainas muzejs saglabā mākslas un kultūras mantojumu, radot ekskluzīvu NFT kolekciju

    Jaunākie raksti

    Lai arī NFT sāk zaudēt savu popularitāti, to izmantošanas iespējas palielinās. Tas īpaši attiecas uz mākslu un kultūru, kur NFT ir veids, kā digitalizēt darbus un padarīt tos mūžīgus. Šajā ziņā kara skartajā Ukrainā tas ir diezgan aktuāli – Harkivas Mākslas muzejs aizvadītajā nedēļā paziņojis, ka tam piederošā mākslas darbu kolekcija “Art without Borders” radīta NFT formātā un pieejama tirdzniecības platformā “Binance”.

    Norādīts, ka “Art without Borders” ietver kopumā 15 mākslas darbus no muzejā esošā klāsta. Savukārt ieņēmumi par to NFT versiju pārdošanu tiks novirzīti Harkivas Mākslas muzeja uzturēšanai un Ukrainas kultūras mantojuma glābšanai, piemēram, pieminekļu atjaunošanai.

    Reklāma

    Harkivas Mākslas muzejs, kas ir viens no vecākajiem Ukrainā un kurā atrodas ap 25 000 mākslas darbu, pēdējos mēnešos bijis liecinieks spraigām kaujām. Līdz ar to mākslas darbu NFT kolekcijas izveide var palīdzēt saglabāt turienes un visas Ukrainas mākslas un kultūras mantojumu, kuram pašreizējos apstākļos var draudēt iznīcība.

    Jāpiezīmē, ka šī nav vienīgā ar NFT saistītā iniciatīva, ko Ukraina īstenojusi. Jau rakstījām, ka Ukrainas Digitālās transformācijas ministrija izveidojusi NFT kolekciju, kas atspoguļo un saglabā valstī notiekošā kara galveno notikumu gaitu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    18.10.2022 15:46

    Bez NFT nekur

    Biteme
    18.10.2022 18:52

    Koka mājiņā uz naglas vairāk noder papīrs. Ar NFT var mēģināt, bet diezi vai.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    18.10.2022 22:11
    Reply to  Biteme

    (deleted)

    Last edited 1 year ago by Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    Biteme
    18.10.2022 23:22

    O, labs NFT paraugs!

    Reklāma