Web Analytics
More
    Reklāma

    “Amazon” cer konkurēt ar “Starlink” – plāno palaist pirmos divus interneta satelītu prototipus

    Jaunākie raksti

    Esam jau rakstījuši par “Amazon” plāniem sastādīt konkurenci uzņēmumiem “SpaceX” un “OneWeb” un piedāvāt satelītu interneta pakalpojumu. Pērn “Amazon” iesniedza pieteikumu Federālajai sakaru komisijai, lai šī gada beigās varētu orbītā palaist pirmos divus testa satelītus – “KuiperSat-1” un “KuiperSat-2”. Taču dažādu sarežģījumu dēļ uzņēmums palaišanu atlicis līdz nākamā gada sākumam.

    “Amazon” norāda, ka izmēģinājuma ietvaros veiks satelītu tīkla tehnoloģijas testus. Tas ļaus izvērtēt un pabeigt komerciālās satelītu sistēmas projektēšanu, izvietošanu un tikt skaidrībā par risinājuma tālāko darbību.

    Reklāma

    2023. gada sākums nav gluži aiz kalniem, un līdz tam vēl daudz darba jāpadara. Pirmkārt, uzņēmumam jāpabeidz abu testa satelītu izveide, ko būtu vēlams izdarīt līdz gada beigām. Tāpat šobrīd nav gatava arī pati raķete, ar ko šos satelītus plānots palaist. “Amazon” šim nolūkam izvēlējies “United Launch Alliance” (ULA) raķeti “Vulcan Centaur”. ULA paredz, ka tā pilnībā tiks samontēta līdz novembrim un līdz decembrim izmēģināta.

    “Amazon” orbītā kopumā plāno izvietot 3236 interneta satelītus, taču, lai saglabātu Federālās sakaru komisijas piešķirto licenci, vismaz puse no tiem jāpalaiž līdz 2026. gadam. Tas nozīmē, ka tuvāko gadu laikā “Amazon” daudz darba priekšā. 38 no visām palaišanām plānots veikt ar šo pašu raķeti “Vulcan Centaur”, taču parējās – ar uzņēmuma “Arianespace” un Džefa Bezosa piederošā “Blue Origin” raķetēm. Kad darbiņš būs padarīts, “Amazon” varēs palaist savu ātrgaitas satelītu interneta pakalpojumu, ko primāri plānots nodrošināt mazapdzīvotām un bez sakariem esošām teritorijām visā pasaulē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis
    19.10.2022 11:13

    “Amazon” orbītā kopumā plāno izvietot 3 236 interneta satelītus, pretīm liekot plānotos 42 000 Starlink satalītus… nu nekonkurēs, bet mēs gan zvaigznes neredzēsim!

    Reklāma