Web Analytics
More
    Reklāma

    NIO paplašinās Eiropā un paziņo par darbības uzsākšanu vairākās valstīs

    Jaunākie raksti

    Ķīniešu elektroauto ražotājs NIO turpina savu paplašināšanos Eiropā, uzņēmumam izziņojot, ka tas jau šogad uzsāks darbību Vācijā, Nīderlandē, Dānijā un Zviedrijā, bet nākamgad paplašināšanās turpināsies ar Lielbritāniju, Austriju, Beļģiju, Šveici un Luksemburgu.

    NIO šajās Eiropas valstīs piedāvās mašīnas, kas būvētas uz jaunākās “NT2” platformas – Eiropā būs pieejams uzņēmuma flagmanis “ET7”, vidēja izmēra sedans “ET5”, kā arī vidējās klases krosovers “EL5”. Runājot par krosoveru, tad tas ir tas pats “ES7”, taču NIO bija jāmaina tā nosaukums, lai vienotos ar Audi strīdā par preču zīmēm.

    Klienti jau var sākt pasūtīt savus “ET7”, piegādēm sākoties mēneša turpinājumā, savukārt abi pārējie modeļi arī ir pieejami pasūtīšanai, bet to piegādes sāksies nākamā gada sākumā. NIO pārstāvji norādījuši, ka Eiropā piedāvās abonēšanas servisu, lai “iedrošinātu lietot elektroauto”. Uzņēmuma vadītājs Viljams Li intervijā Reuters norādījis, ka mašīnas Eiropā sākotnēji būs pieejamas tikai uz nomaksu – tas var būt klasiskais līzings ar fiksētu termiņu, kā arī elastīgāks abonēšanas risinājums, kas klientam ļauj mainīt mašīnas biežāk vai no tās atteikties pavisam. Kas attiecas uz abonēšanas pakalpojumu, tad NIO piedāvās termiņu no viena līdz 60 mēnešiem, mēneša maksā iekļaujot apdrošināšanas maksājumus, apkopju izdevumus, ziemas riepas un piekļuvi bateriju maiņas vietām.

    “Mēs netirgosim mašīnas. Elastīgums ir jaunais premium,” intervijā saka Li. Vācijas galvaspilsētā Berlīnē jau ir atvērts pirmais “NIO House” kas kalpo kā vieta, kur pieejamas visas ar NIO saistītās lietas un pakalpojumi. Tuvākajā laikā plānots atvērt vēl astoņas šādas vietas gan citās Vācijas pilsētās, gan arī Nīderlandē, Dānijā un Zviedrijā.

    Jau šogad ķīniešu uzņēmums Eiropā plāno piedāvāt 20 bateriju maiņas punktus, bet nākamgad to skaits palielināsies līdz 120. Šobrīd Vācijā ir viena bateriju maiņas stacija, kas atrodas starp Štutgarti un Minheni, bet vēl viena tuvojas pabeigšanai Berlīnē. Līdz 2025. gadam NIO mērķis ir izbūvēt ap 1000 bateriju maiņas stacijām ārpus Ķīnas, bet lielākā daļa no tām atradīsies Eiropā. Klientiem būs pieejami arī 380 tūkstoši uzlādes punktu visā Eiropā, izmantojot NIO NFC kartes.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    14.10.2022 08:42

    Ļoti jauki, konkurence nāk tikai par labu!

    Biteme
    14.10.2022 18:50

    Eiropai vajadzēja pagaidīt ar darījumiem, kamēr Ķīna ANO nesāks uzvesties pavisam adekvāti. No viena labdara ar izdevīgiem piedāvājumiem vēl nav tikuši vaļā….

    Reklāma