Web Analytics
More
    Reklāma

    Nav atrasti pierādījumi, ka Tesla būtu krāpusies drošības testos

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotāja Tesla mašīnās pirms dažiem mēnešiem tika atrasts programmatūras kods, kas attiecas uz konkrētu reģionu auto drošības testiem. Ņemot vērā pagātnes pieredzi ar programmatūras lietošanu, lai krāptos pārbaudēs (sveicieni Volkswagen un dīzeļgeitai), par šo atradumu tika veikta izmeklēšana, kurā konstatēts, ka Tesla nekādā veidā nav veikusi mahinācijas un Tesla mašīnu augstvērtīgie rezultāti testos sasniegti godīgi. Šādu informāciju izplatījusi Eiropas auto drošības testu veicēji Euro NCAP

    “Mūsu vērtējuma skala un tās godīgums mums ir pats svarīgākais, tāpēc arī nākotnē darīsim visu, lai novērstu krāpšanos un mūsu vērtējums atspoguļotu, ko klients drošības ziņā var sagaidīt no mašīnas. Līdz šim Euro NCAP veiktā izmeklēšana nav atklājusi pazīmes vai pierādījumus, ka Tesla drošības testos būtu krāpusies,” intervijā CNN teica testu programmas direktors Aleds Viljamss.

    Protams, varētu rasties jautājums, kāpēc šāds kods tur vispār atradies. Euro NCAP saņēmis skaidrojumu, ka šis kods nepieciešams, lai identificētu, kādam reģionam mašīna paredzēta. Viljamss skaidro, ka dažādi pasaules reģioni ir būtiski atšķirīgi – katrā ir sava likumdošana un specifiskas prasības, atšķiras ceļa marķējumi un ceļazīmes. Piemēram, kods, kas attiecas uz Austrālijas drošības testiem, pievienots salīdzinoši nesen un tas sakrīt ar laiku, kad Tesla Model Y nonāca tirdzniecībā Austrālijā.

    Šāds skaidrojums visiem nav bijis pa prātam. Neapmierinātību paudis arī hakeris green, kurš kā pirmais pamanīja šo kodu un par to cēla trauksmi. Viņš norāda, ka, piemēram, Japānā arī tiek izmantoti atšķirīgi ceļa marķējumi, bet šai valstij speciāla koda nav. Viņš uzskata, ka programmatūrā iestrādāts cits veids, kā auto atpazīst konkrētu reģionu. Izmeklēšana šajā jautājumā vēl turpinās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma