Web Analytics
More
    Reklāma

    Nissan pilnībā pamet Krieviju un pārdod tur esošo rūpnīcu

    Jaunākie raksti

    Japāņu autoražotājs Nissan, tāpat kā ļoti daudzi rietumnieciski orientētu uzņēmumu, pavasarī pēc Krievijas sāktā kara Ukrainā apturēja savu darbību valstī. Tagad Nissan lēmis pilnībā pamest šo valsti, pārdodot savu Krievijā esošo rūpnīcu.

    Sākotnēji Nissan plāns paredzēja darbības apturēšanu Krievijā uz laiku, plānojot tās atsākšanu septembrī. Redzot, kā attīstās situācija, japāņu autoražotājs lēma pagarināt pātraukumu līdz gada beigām, bet tagad nolemts pilnībā aiziet no okupantu valsts, pārdodot arī sev piederošo rūpnīcu. Visi Nissan īpašumi pārgājuši Centrālā Automobiļu un dzinēju izpētes un attīstības institūta rīcībā.

    Reklāma

    Darījums tiks oficiāli noformēts tuvāko nedēļu laikā, savukārt pārmaiņu skartajiem darbiniekiem tiks izmaksātas kompensācijas gada algas apjomā. Nissan šī visa rezultātā zaudē aptuveni 600 miljonus ASV dolāru. Darījumā gan iekļauta atruna, kas paredz, ka nākamo sešu gadu laikā ražotājs var atpirkt visus savus īpašumus un atgriezties. Tātad, ja Krievijā pie varas tuvāko gadu laikā nonāk adekvāti politiķi, visi tilti starp Nissan un Krieviju tomēr vēl nav sadedzināti.

    Nissan mašīnu ražošanu Krievijā uzsāka 2009. gadā, tur pārsvarā ražojot Qashqai, X-Trail un Murano modeļus. Iepriekš līdzīgi kā Nissan rīkojās arī Renault, franču autoražotājam pārdodot sev piederošās Avtovaz daļas un īpašumus.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Pēča
    12.10.2022 15:39

    Es tiešām nesaprotu krievijas valdību.. ko un kā viņi domā dzīvot turpmāk.. Nē nu gan jau ka viņi par to nedomā, jo kamēr gāze, elektrība ir pa centiem, un iedzīvotāji var izdzīvot ar 200€/mēn algu, tikmēr jau viss labi un viņi turpina būt šāda ietiepīga pasaules galvenā lielvara. Bet nu jau gandrīz visas pasaules ražotnes ir aizgājušas… Ja arī viss normalizesies un kaut kā tiks noslēgts pamiers. Uz kāda pamata diez viņu ekonomika plāno dzīvot? Jo tur vairs neviens negribēs ielaistes un nākt atpakaļ būvet krievzemē…. Ja vien pa reāliem grašiem, kas valtij ekonomiski galīgi neko nedos. ‘Gāzē’ vai ‘oglēs’ arī vairs tādu monopolistu stāvokļu nebūs kur pelnīt, jo eiropa ar būs izveidojusi alternatīvus partnerus un ‘zaļos’ enerģijas avotus…. Nezinu… Krievija reāli ir iešāvusi sev kājā ar visu šo. Jo atrāk pasi to atdzīs jo pašiem būs labāk(kaut nebūs dzīve arī vairs tik rožaina, kā bija iepriekš) bet jo ilgāk visu šo vilks jo dzilākā ekonomiskā bedrē paši būs nakotnē. Un šādi bombardejot Ukrainas infrastruktūru, tur pat cilvēkam ar pamatskolas izglītību vajadzetu būt skaidrs, ka Krievijai to valsti kā tādu nevajag. Jo kāds sakars bombardēt ja pašiem vien būs tad jaatjauno nerealākajos skaitlos…. Krievija grib ieņemt žo zemi, tikai deļ… Read more »

    Last edited 1 year ago by Pēča
    hello
    12.10.2022 17:33
    Reply to  Pēča

    kaut kādi skolnieka spriedelējumi, gribēs atgriezties un vēl kā, kapitālismam jūtu nav galvenais peļna un energo resursus pirks ;) savadāk drīz EU paliks tikai zemnieki!

    Kārlis
    12.10.2022 17:48
    Reply to  Pēča

    100% piekrītu

    Reinis Rozitis
    12.10.2022 21:36
    Reply to  Pēča

    Nepretendēju uz kaut kādam atklāsmēm, bet paklausoties kaut kādus analītiķus (arī no pašiem krieviem) var atbildēt uz dažām lietām (lielākoties, gan reti kuram ir skaidrs, kas notiek viena cilvēka paurī un Kremļa “torņos”):

    > Es tiešām nesaprotu krievijas valdību.. ko un kā viņi domā dzīvot turpmāk..

    Krievijā nav nekādas “valdības”, tā ir un bijusi vienmēr cariste. Līdz ar to uz visu tā arī jāskatās.
    Caram citas problēmas kā plebejiem.

    > Jo atrāk pasi to atdzīs jo pašiem būs labāk(kaut nebūs dzīve arī vairs tik rožaina, kā bija iepriekš)

    Caram atzīt savu sakāvi nozīmē beigas viņam (“Akela promahnulsa”)

    > Krievija grib ieņemt žo zemi, tikai deļ derīgajiem izrakteņiem, kas slēpjas šīs valsts teritorijā!

    Krievijas teritorijā ir visi iespējamie izrakteņi.
    “Ieņemšana” bija nepieciešama tieši tāpat kā visi iepriekšējie iebrukumi (Čečenija / Gruzija / Ukraina) iekšējo reitingu un cara eksistences pamatošanai.

    > Ja arī viss normalizesies un kaut kā tiks noslēgts pamiers.

    Atkarīgs kā “normalizēsies”, proti, šobrīd “parējā valdība” ir “interesantā” situācijā – vainu vienmēr var novelt uz caru, uzdurt viņa galvu uz pīķa (ja ne pats) un “mēs jau neko”.
    Pēc kā rietumi var teikt – ak nu jā… demokrātijas gaišie spēki ir uzvarējusi un atgriezties. Ar Vāciju tak pieredze ir.

    Krotow
    13.10.2022 12:45
    Reply to  Reinis Rozitis

    – vainu vienmēr var novelt uz caru … un “mēs jau neko”.

    Šai sakarā bez iebildēm pie laternas jāpakar visi vainīgie. Kremlis, propagandisti, tuvākie atbalstītāji, kara noziedznieki utt. Un ne tikai no Maskavas. Tur, škiet, pārdesmit tūkstoši salasīsies. Un tas ir jāizdara, lai citi totalitāro režīmu vadoņi un popularizētāji pat nemēģinātu atkārtot.

    stm
    13.10.2022 10:50

    Pēča … Krievija ļoti strādā tagad pie Shanghai Cooperation Organisation … Ķīna, Indija,utt. … turkus un arābus drīz tur ievilks … tas ir tomēr ~ 40% pasaules iedzīvotāju … visas šīs valstis šobrīd ļoti akumulē zeltu ( Ķīnā vispār ir aizliegts zelta eksports ) un strādā pie savas vienotās norēķinu valūtas izveidošanas … laiks rādīs … man gan personīgi vairāk uztrauc kas ar EU notiks nevis Krieviju …

    Pičs
    13.10.2022 11:12
    Reply to  stm

    Nesen bija šīs organizācijas saiets. Visi Krievijai lika mīksto.

    stm
    13.10.2022 11:28
    Reply to  Pičs

    Mazāk Cnn,Fox vai abc skaties … Japāna nesen ilgtermiņā saslēdzās ar Krieviju par dabas gāzes piegādēm, decembrī būs vaļā jaunais Krievijas-Ķīnas naftas/gāzes vads . Opec+ mazinās iegūšanas apjomus, kas vēl vairāk saspīlēs EU situāciju un uzlabos Krievijas situāciju. p.s. starpcitu uz Ķīnu kuģojošie LNG tur apgriežas par 180 un nāk atpakaļ uz EU ar jau bagātīgu uzcenojumu, jo Ķīnai ir spēkā līgums ar US , bet no otras puses krievs gāž iekšā stipri lētāk. Visi, visi slauc tagad EU … norvēģi arī neatpaliek :)

    Reinis Rozitis
    13.10.2022 12:27
    Reply to  stm

    > decembrī būs vaļā jaunais Krievijas-Ķīnas naftas/gāzes vads .

    Var, protams, aizvērt acis un sapņot, bet es ieteiktu paskatīties pašu krievu naftinieku analītiķu komentārus (piem. Mikhail Krutikhin).

    Behinskis
    13.10.2022 12:41
    Reply to  stm

    Jā nāksies pārgrupēties.
    Es uzskatu, ka nepieciešamas AES, un sabūvēt ieroču ražotnes, pamatīgi attīstīt armijas un obligātais dienests, principā sasniegt kādreizējos “vāču” laikus. Un tad domāt ko darīt tālāk.

    Reklāma