Web Analytics
More
    Reklāma

    Honda demonstrē sava pirmā elektriska krosovera “Prologue” dizainu

    Jaunākie raksti

    Japāņu autoražotājs Honda beidzot iepazīstinājis ar savu pirmo elektrisko krosoveru ar nosaukumu “Prologue”. Šis ir pirmais no modeļiem, kas tapis, sadarbojoties Honda un General Motors koncernam. Honda, tāpat kā citi japāņu autoražotāji, ievērojami atpalikuši elektrifikācijā, tāpēc ražotājs vienojies par sadarbību ar General Motors, izmantojot GM tehnoloģijas savu mašīnu tapšanā.

    Autoražotājs pagaidām nodemonstrējis tikai automašīnas dizainu, norādot, ka pie klientiem Ziemeļamerikā šis auto ieradīsies 2024. gadā. Ražotājs atklājis, ka jaunais modelis būs lielāks nekā viens no populārākajiem Honda krosoveriem CR-V – “Prologue” garums būs 4,87 metri.

    Honda pagaidām nav izplatījusi tehniskos parametrus par jauno modeli. Tā kā šis auto tapis sadarbībā ar General Motors, tas izmantos Ultium bateriju sistēmas un platformu, bet tehniski tam vajadzētu būt līdzīgam kādam no GM drīzumā gaidāmajiem elektriskajiem krosoveriem – Ziemeļamerikas mediji uzskata, ka šīs Honda modelis konkurēs ar Chevrolet Blazer elektroauto, ar vienu uzlādi veicot 400-500 kilometrus. Honda steidz attīstīt arī paši savu elektroauto platformu, taču pirmie auto, kas radīti uz šīs platformas, gaidāmi vien ap 2026. gadu, kad varam sagaidīt Honda elektroauto Eiropā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma