Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung sliktajā finanšu ceturksnī būtu jāvaino lokanos viedtālruņus

    Jaunākie raksti

    Samsung pēdējie mēneši nav bijuši viegli. Šobrīd tiek baumots, ka Samsung varētu samazināt ražoto ierīču klāstu, lai atbrīvotos no mazāk pelnošām ierīcēm. Pirmais zem cirvja varētu nonākt Galaxy Tab 9 planšetdators, bet šī vēl arvien ir baumas.

    Tā vien izskatās, ka šī gada iepriekšējai ceturksnis būs ar nepieredzētu Samsung peļņas kritumu, kad to salīdzina ar pagājušā gada šo pašu periodu. Tiek lēsts, ka Samsung peļņa būs samazinājusies par 25%, bet šie pagaidām ir analītiķu vērtējumi par Samsung un viedierīču tirgu vispār.

    Reklāma

    Lielākos triecienus varētu piedzīvot dažādu procesoru ražošana, kā arī viedtālruņu flagmaņu ražošana. Viedtālruņu peļņa varētu samazināties par aptuveni 17%. Tā vien izskatās, ka Galaxy S22 sērijai vēl kaut cik veicas ar pārdošanu, bet visai lielu sitienu Samsung izjutīs no Galaxy Fold4 un Flip4 pārdošanas apjomiem.

    Galaxy Fold4 un Flip4 it kā sākotnēji tik pasūtīti un pārdoti lielos apjomos, bet drīz pēc to nonākšanas veikalos pārdošana sarukusi negaidīti strauji. Vēlreiz uzsveru, ka šīs ir aplēses, nevis Samsung sniegta oficiāla informācija.

    Samsung Galaxy Fold4 apskats – kvalitātei ir sava cena

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Pēča
    10.10.2022 12:16

    Ikdienā tā dārgā ‘locība’ nevienam nav vajadzīga! Būtu labāk attīstījuši bateriju segmentu, tā lai pie normālas lietošanas telefons izturētu 4, 5 vai pat stabilu nedēļu pie esošajiem telefona izmēriem, nevis kā tagad mazāk kā dienu vai dienu(max divas ‘saudzīgajā’ režīmā) un spraud lādēt. Savādak interesanti, ka ar katru gadu čipseti paliek ar vien energoefektīvāki un tanī pat laikā jaudīgaki, bet baterijas arī paliek ar vien mazākas ietilpības ziņā, kaut telefona izmēri nemainās, tādejadi saglabājot šo pašu ‘vienas dienas’ likumu, jeb truba tur tikpat cik turēja viedtālrunis tālajā 2010 gadā ar neenergoefektīvu divkodolu 1-1.3ghz procesoru un 1800-2000mah bateriju…. Kaut kā aizdomīgi, ka viss viedtalrunī attīstās, izņemot to darbības ilgums – tas 10 pat 12 gadus ir konstanti nemainīgs, pat viedierīču izmērs vai locīgums, nemaina ‘vienas dienas’ uzlādes principu gan telefonam pa 500€ gan 2000€. Negribu būt sazvēristības teorijas meklētajs, bet vai šis nav gadījums – jo biežāk lādēsi, jo atrak izbeigsies bateriju uzlādes cikli, tādejādi ātrāk nomainīsi telefonu? Jo ikdienas veiktspēja mūsdienās apmierina arī pat 5gv telefons, pats bateriju ta nenomainīsi(ja nomainīsi tad neaiztaisīsi ciet vairs tik hermētiski)… Un ja bača beigta pēc 1.5-3gadiem, tad atliek tik mainīt trubu dodot kompanijam naudu, nevis staigat ar to pašu ierīci 5..6gadus jo viss… Read more »

    Last edited 1 year ago by Pēča
    Biteme
    10.10.2022 12:53
    Reply to  Pēča

    Atceries, ka ekrāni arī nestāv uz vietas – vairāk pikseļu, vairāk hercu, daudz gaišāki kā iepriekš. Ja salīdzinātu ekrāna laiku tagad un pirms 10 gadiem, man aizdomas, ka tas ir tikai audzis un patiesībā lādēšana reizi dienā ir progress, nevis “nekas nav kļuvis labāk”.

    Last edited 1 year ago by Biteme
    Pēča
    10.10.2022 14:12
    Reply to  Biteme

    Ja agrāk bija 4.3” ..5.2” LCD paneļi, tad tie tagad ir aizstāti ar 6.2” ..6.7” OLED Nevelos baigi iedzilināties matemātiski, bet OLED paneļiem vajadzētu būt daudz efektīgākiem pie normāla iekštelpu scenārija, tādējādi skatoties uz lielāku ekrāna izmēru tam vajadzētu novienādoties. Kā arī vel viena fīča- dinamiskie herci, ļauj procesoru atslogot lasot vienkārsu kursors.lv ziņu, tādejādi ietaupot bateriju. LCD bija tikai 60hz. Nez agrāk savas 2 Android viedierīces kurām vēl bija maināmās baterijas, lādēju reizi 2-3 dienās. Pēc ~2 gadiem, kad baterija degradējās un bija jalādē reizi dienā, nopirku jaunu bateriju un rullēju vēl divus gadus mierīgi… Tagad viedtelefonam bateriju nenomainīt un nu jau otrajai ierīcei ir trešais gads un atkal izvelk maksimums dienu(ka bija jauns, varēju 3 dienas nodzīvot, jo telefonu nespaidu ik sekundi) Atkal japērk jauns telefons, bateriju vietā… Vai jamaina baterija oficiālā servisā, kur to izdarīs kvalitatīvi, bet tas maksā 100-300€, atkrībā no modeļa un bateriju cenas, jo redz vairs nav vienkārsas skrūves, bet ir hermētika, līme u.t.t.u.t.t. Bet ja var jaunu kvalitatīvu midreindžeri pa 500€ nopirkt, ta ir bezmaz vai puse no jauna telefona vērtības, kas nav normali. Protams vari pats no aļika pa 50€ pasūtīt ar fēnu uzkarsēt, atvērt, bet esmu jau ar pirmo telefonu šādi… Read more »

    Last edited 1 year ago by Pēča
    Biteme
    10.10.2022 14:28
    Reply to  Pēča

    OLED gan ir efektīgāki dēļ krāsām un košuma, bet vai tie ir energoefektīvāki….tas ir jāmēra! Jāņem vērā arī tas, ka lielāks ekrāns un smukāks attēls mudina cilvēkus vairāk izmantot telefonu – vairāk, kā blāva 4″ ekrāna gadījumā.

    Dinamiskie herci ļauj kautko ietaupīt, bet tad ir jāskatās cipari – cik tieši. Domāju, ka tas nekompensē ekrāna izmēra un lietošanas laika pieaugumu. Patīkams sīkums bez revolucionāras ietekmes, visdrīzāk.

    Un visbeidzot, 2022. g. sākumā nebija nemaz tik daudz cilvēku, kas nevar lādēt telefonu katru dienu. Pateicoties kaimiņu centieniem, tādu cilvēku ir vairāk, bet arī viņiem vairāk palīdz iespēja uzlādēt telefonu (p.bankas, ģeneratori), nevis supertelefons kas darbotos 3 dienas pie vidējas izmantošanas.

    Rudolfs
    10.10.2022 13:07
    Reply to  Pēča

    Tirgus šo vairāku gadu garumā ir pieradinājis cilvēkus lādēties gandrīz katru dienu. Pievienotā vērtība vairāku dienu baterijai šobrīd ir minimāla pret nepieciešamajām investīcijām. Labās ziņas varētu būt jaunās auto bateriju ķīmijas, kas nonākot telefonos ļautu palielināt ietilpību.

    Tītars
    11.10.2022 02:09
    Reply to  Pēča

    Kur Tu liec pagarinātaju, ka atlikušās 4 vai 5 dienas nedēļā nav pieeja nevienam štekerim?
    Un Es nezinu kā ir androīdiem, bet pro āboli kopš 11 versijas (mesh power) darbojas līdz 2 dienām + vari noautomatizēt ka uz nakti slēdz ārā lielāko daļu opcijas un iet “miegā” pēc saviem ieskatiem, kas izstiepj enerģiju līdz pat 3 dienām.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    10.10.2022 19:14

    “Lokās, lokās, lokās labi”

    Skaidrīte
    12.12.2022 22:21

    Vai SAMSUNG GALAXY A33 ir labs? Neredzu apskatē!

    Reklāma