Web Analytics
More
    Reklāma

    Arī Google Pixel 7 Pro ir slikti remontējams viedtālrunis

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā ceturtdienā Google oficiāli izziņoja savus jaunākos viedtālruņu modeļus Pixel 7 un Pixel 7 Pro, un pirmie izjaukšanas video atkal apstiprina, ka telefonam būs grūti nomainīt detaļas.

    Līdzīga situācija bija arī ar iepriekšējās paaudzes modeli Pixel 6 Pro, un var redzēt, ka Google šajā jomā nav centusies veikt uzlabojumus. Kaut arī komponentes ir jaunas un citas, kā piemēram, otrās paaudzes Tensor G2 procesors, kas ir paša uzņēmuma radīts, tās nav nesušas iespēju uzlabot to nomaiņu. Lielos vilcienos tas nav pārsteidzoši, jo pamatā jaunais Pixel 7 Pro modelis ļoti līdzinās priekšgājējam.

    Reklāma

    Kā viens no šiem pirmajiem izjaucējiem ir YouTube satura veidotājs PBKreviews. Viņš atvēris telefonu, lai to parādītu no iekšienes. Lai piekļūtu mātesplatei, būs nepieciešams noņemt priekšējo ekrānu. Interesanti, kā tiek veidota šī aizmugurējā daļa ar visu horizontālo kameras izbīdījumu, bet to nebija iespējams novērtēt video. Vismaz ekrānu izskatījās salīdzinoši viegli noņemt un atslēgt no mātesplates. Viena no sarežģītākajām lietām vaētu būt uzlādes pieslēgvietas nomaiņa, jo tā ir pielodēta pie mātesplates.

    Šī viedtālruņa remontēšanas iespējas tika novērtētas ar 5,5 ballēm no 10. Video beigās tas tika salikts kopā, tā kā, protams, komponenšu nomaiņa ir iespējama, bet pietiekami sarežģīti. Salīdzinot ar konkurentiem, gan Samsung, gan Apple gadu no gadu tomēr mēģina piedomāt arī pie ērtākas iekārtu labošanas, par ko šajā gadā uzslavas saņēmuši iPhone 14 modeļi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    10.10.2022 14:34

    Varbūt pixelis ir tik labs, ka viņu nemaz nav paredzēts remontēt! :)

    Pēča
    10.10.2022 15:47

    Pagaidām vienīgo mīnusu saredzu baterijas apjoma samazinājumu par pārsimts mah. Ja salīdzina 6 ar 7 pikseli. Baterija palikusi nez kāpēc pēksņi ‘plānāka’ kas gramos neko dizi neizsaka, vismaz ne tik daduz lai rokā ikdienā to justu, bet visticamāk, beigās sasniedzot +/- to pašu baterijas ilgumu, kaut G2 ir efektīvāks- google saka par 20%, ja salīdzina ar G1.

    Jo 6(ne pro) nevarēja lepoties ar bateriju ilgmūžību, tikai 86h. Salīdzinot ar +/- to pašu klasi- A52s/A53 ir 113h. Nez kaut kā ar fizisku baterijas samazināšanu šaubos, kad 7 pixelis, pārsniegs 100h barjeru pat ar visu čipu efektivitāti…

    Šeit gan jau spēlē šaurredzīgā tiešā cīņa pret apple, jo iphone 13 89h, iphone 14 90h. Tad galvenais uzdevums googlei laikam ir taisīt līdzīgi vai pārspēt šo brendu, nevis skatīties plašāk un būt virsotnē.

    Bet to jau visticamak šonedēļ redzēsim, kad būs pieejams un publiskos būs reālus testus.

    Last edited 1 year ago by Pēča
    Oskars
    10.10.2022 20:30

    UK Google Store nepapspeju preorder uztaisit, nododot preti ari savu veco Pixel 6 Pro. 256Gb versija izpirkta, ta nu nemu no cita veikala. Tik nav zinams nekas par piegades datumiem.

    Kartupelis3
    10.10.2022 21:11

    nedaudz iesmīnu par vieglumu/sarežģītumu izjaukšanā nozīmīgumu.. saprotu, ka tas atspoguļojas ‘darba’ sadaļā remonta kopējā tāmē… bet kā ar pašu detaļu pieejamību un cenām? jau minēju pie iepriekšējā pixeļraksta – pat pēc gada Pixel 6 joprojām oficālā aizmugures vāciņa joprojām LV (t.i. Baltijā) vispār nav pieejami.. ko dot, ka to ir vielgi vai sarežģīti noņemt?
    Displejs pixel 6 530 eur.. tas, ka remontā 30 vai 60 eur ir ļoti maznozīmīgi..

    Otrs manuprāt joprojām būtiskāks faktors par izjaucamību ir telefonu izturība. Šeit varu atzīmēt, ka pixeļi ir daudz izturīgāki par samsungiem.. tiem pirmās plaisas bez kritieniem – manuprāt tie ekrāni ir kaut kā nospriegoti, vismaz līdz S20 sērijai..
    Man izdevās arī pixel 6 iznīcināt, bet tas bija ar moci uzmetot kūleni un piezemējoties tieši uz telefona.. un arī tad bija nu sasists tas ekrāns, bet īstenībā strādāja un pats telefons nebija salocījies.. Atceros, ka S7 pēc piezemēšanās uz dibentiņa, kur dibena kabatā bija palicis telefons, reāls mēnestiņš sanāca ar salauztu mātes plati… tādā ziņā Pixelis atstāj ļoti stingra telefona iespaidu, arī servisā cilvēki bija manāmi pārsteigti, ka man bija šis izdevies…

    fū… uzrakstīju.. palika vieglāk.. nav man citam kam pasūdzēties :D Paldies par uzmanību!

    Reklāma