Web Analytics
More
    Reklāma

    Toyota beidzot atrisinājuši problēmas ar bZ4X riteņu nokrišanu

    Jaunākie raksti

    Japāņu autoražotāja Toyota pirmā elektriskā modeļa bZ4X debija neizvērtās tik veiksmīgi, kā cerēja pats ražotājs – mašīnai varēja nokrist riteņi, bet pašam autoražotājam nebija tūlītēja un ātra risinājuma, kā rezultātā uz ilgāku laiku tika apturēta mašīnas ražošana, bet klientiem, kas jau bija saņēmuši savus auto, ieteikts to nekustināt. Viss nonāca tik tālu, ka Toyota pat bija gatava atpirkt mašīnu no klienta, ja tam apnīk gaidīt.

    Tagad Toyota beidzot paziņojusi, ka ir atrasts problēmas risinājums un atsākusies mašīnas ražošana. Kā atklāj paziņojums Japānas Transporta ministrijai, risinājums bijis gaužām vienkāršs – Toyota lietos citas skrūves, kas tiek izmantotas riteņu pieskrūvēšanai, vienlaikus parūpējoties, ka tās ir kārtīgi pievilktas.

    Kamēr auto ražošana bija pārtraukta, Toyota atklāja vēlvienu problēmu – atsevišķos gadījumos auto gaisa spilveni bija neprecīzi nostiprināti, kā rezultātā mašīnā sēdošie negadījuma brīdī varētu gūt savainojumus. Tā kā šī problēma tika atklāta laikā, kad ražošana nenotika, tad tā ir atrisināta un nav izsludināts jauns atsaukums.

    Toyota pirmais pilnībā elektriskais auto tiek salikts Ķīnā un Japānā, tāpēc šobrīd nav ziņu, cik ilgs laiks būs vajadzīgs, lai autoražotājs šo modeli nogādātu pie klientiem galvenajos tirgos, proti, Eiropā un Ziemeļamerikā. Tāpat būs interesanti redzēt, kā un vai riteņu nokrišanas problēma ietekmēs pieprasījumu pēc modeļa.

    AvotsCarBuzz
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Bats
    09.10.2022 11:19

    Šis gadījumis ir iespējams komiskākais auto vēsturē. Šāda izgāšanās kādreizējiem kvalitātes līderiem cerams liks pārvērtēt savu dizaina un ražošanas procesu.

    Tītars
    11.10.2022 02:16
    Reply to  Bats

    Viss tas auto izklausījās tik nenopietns (jauda, sniedzamība, salons, kvalitāte), kad prezentēja un tagad vēl šīs visas problēmas. Cerams Toyota izvērtēs šo un nāks atpakaļ ar ko sakarīgu.

    Biteme
    09.10.2022 11:28

    Līdz ar veiktajām izmaiņām nodelis pārsaukts par zb4

    Edgars
    09.10.2022 11:56

    Diez, vai SUBARU arī ir/bija šī pati problēma, ņemot vērā ka auto ir dvīņi?

    Name*
    09.10.2022 14:40
    Reply to  Edgars

    Jā, tā pati problēma bija.

    Pēča
    10.10.2022 11:18

    Par toyotu biju augstakās domās… Piedalījos darba auto meklējumos, Bijām 3 cilvēki autiņā priekš viedokļa. Katrs arī pabraucam kādas 10-15min pie stūres… Camry, Pasāts vai SuperB, sedani bija koorperatīvajā stila piedavajumā(līdz 43k €) Paņemot testa braucienā ‘executive’ camry 2.5 Hibrīds, neatpalika no executive pasāta ar 2L TSI bendžu(ne 4motion).. Camry bremzes kaut kādas mīkstas, uzrāvieni faktiski vienādi(40-140 testēts uz taimera) kaut camry par 28zs vairāk un lielaks motors + hibrīdierīcei vajadzēja tomēr būt asakai īpasi pilsētā līdz 60kmh es pat teiktu folksvāgenam pēc sajūtām bija dinamiskāka braukšana cauri Rīgas centram, daudz patīkamāka/klusaka automāta kārbas darbība. Braucot klusumā bedrainie LV ceļi un vecais rīgas bruģis camry ‘sit’ cauri vairāk vienādā ceļa posmā. Salons/audio abiem gan standarta executive komplektācijā ne kas īpašs un +/- vienādi, ja grib ko krutāku, tad ir jāpako papildus… Par škodu, uzreiz varēja sajust lēcienu atpakaļ salonā vien, plastmasīgāks sķita… Dzinējs, dsg kārba arī sūdīgāk šancē(bet nebūt ‘slikti’), vienkārši kaut uz papīra taspats kas pasatam, bet noteikti pāris gadus vecāki tehn. risinājumi iekšā. Nez tad vai škodu ir jāpako, vai kas, lai butu vienā līmenī, bet jūt ka klasi zemāk, kaut cena tā pati ap 40 pakām grozās. Galīgi nolaidusies izslavētā japāņu kvalitate! Žēl… Agrāk lai arī kādi… Read more »

    Last edited 1 year ago by Pēča
    Sesks
    10.10.2022 18:29
    Reply to  Pēča

    Par Škodu runājot, neaizmirsti RŪSU !!!
    Otrais gads Oktāvijai un jau jākrāso sliekšņi pa garantiju !

    LAN
    11.10.2022 01:20
    Reply to  Sesks

    Škodas ir vienas no labāk apstrādātajām automašīnām:
    https://youtu.be/-iSxhN4E-SU

    Reklāma