Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla attīsta paši savu elektroauto diagnostikas sistēmu

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla attīstot pats savu elektroauto diagnostikas un kļūdu noteikšanas sistēmu, kas iecerēta kā alternatīva šobrīd populārajai OBD sistēmai. Tas atklājies Dienvidkorejā, kur Tesla pretojas prasībām ieviest OBD standartu savās mašīnās dažādām pārbaudēm.

    Izskan informācija, ka Tesla gatavo pati savu sistēmu, kas apritē varētu nonākt aptuveni pēc gada. Autoindustrijas insaideri ziņo, ka Tesla šo sistēmu plāno ieviest tieši Dienvidkorejā un to tur testēt, lai pamazām tās lietošanu ieviestu starptautiskā līmenī.

    Elektroauto ražotājs Dienvidkoreju šim mērķim izvēlējies tāpēc, ka vietējās varasiestādes negrasās dot nekādas atlaides un pieprasa OBD standarta lietošanu. Citviet pasaulē Tesla saņēmusi izņēmuma atļaujas, tāpēc viņi var neieviest OBD standartu. Skaidrs, ka korejieši par Tesla ideju ieviest savu diagnostikas sistēmu nav gluži sajūsmināti. Viņi uzskata, ka autoražotājs kontrolēs šīs sistēmas rīcību un pastāv iespējami krāpniecības riski, proti, sistēma konfigurēta tā, lai atsevišķas lietas neuzrādītu pārbaudēs. Tesla ir vienīgais no autoražotājiem Dienvidkorejā, kas atsakās pielietot OBD standartu savās mašīnās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    05.10.2022 12:44

    Gan jau ka nevēlas, lai visādi Grobiņas servisi slēdzas klāt un kaut ko ķīmiķo! :)

    Krotow
    06.10.2022 20:29
    Reply to  Skābene

    Gan jau arī to uzlauzīs. Šai sakarā atbalstu “Rights to Repair” kustību kuras sakarā Masku derētu apsēdināt.

    Reklāma