Web Analytics
More
    Reklāma

    Ēdiena piegādāšana ar dronu beidzas ar atslēgtu elektrību tūkstošiem cilvēku

    Jaunākie raksti

    Preču piegādes ar droniem aizokeāna zemēs kļūst arvien iecienītākas, tomēr joprojām šajā ziņā viss vēl neiet tik gludi un nereti atgadās kāda lielāka vai mazāka ķibele. Šoreiz neliela ķeza Austrālijā sanākusi “Alphabet” meitasuzņēmumam “Wing”, kura vadītais pārtikas piegādes drons piezemējās uz elektrolīnijām un aizdegās. Tā rezultātā energofirma “Energex” bija spiesta atslēgt elektrības padevi vairāk nekā 2000 mājsaimniecībām un uzņēmumiem.

    Negadījums notika, “Wing” dronam piegādājot ēdienu klientam Brisbenā. Taču ceļā atgadījās ķibele, un bezpilota lidaparāts veica nosēšanos uz elektrolīnijām. Tā rezultātā drons aizdegās, radot nelielu ugunsgrēku, un tad nokrita zemē. Pati situācija neizraisīja elektrības piegādes traucējumus, taču “Energex” drošības nolūkos to atslēdza. Tā rezultātā ap 2000 mājsaimniecību palika bez elektrības 45 minūtes, kamēr tuvāk notikuma vietai esošie, ap 300 klientu pakalpojumu nesaņēma kādas trīs stundas.

    Reklāma

    Avots: Energex

    “Wing” pārstāvis skaidro, ka drons mēģinājis veikt “kontrolētu nosēšanos piesardzības nolūkos”, taču nelaimīgā kārtā tas noticis tieši uz elektrolīnijām. Uzņēmums, protams, arī atvainojies par radušos situāciju un sagādātajām neērtībām un paziņoja, ka veic pārbaudes, lai noskaidrotu notikušā apstākļus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    04.10.2022 10:07

    Nu pag – uzsildīja ēdienu īsi pirms nodošanas klientam.

    Edgars K
    04.10.2022 12:40

    Medium rare steiks piegādes laikā kļuva par well done…

    Reklāma