Web Analytics
More
    Reklāma

    Aicina sievietes pieteikties Riga TechGirls mentorprogrammai IT nozarē

    Jaunākie raksti

    Riga TechGirls līdz šī gada 9. oktobrim aicina sievietes pieteikties bezmaksas mentorprogrammā “Tech mentor”, kas tiek organizēta sadarbībā ar tehnoloģiju un izklaides uzņēmumu Tet un Google.org. Pusgada garumā tajā būs iespēja saņemt tehnoloģiju jomā pieredzējušu mentoru atbalstu un attīstīt zināšanas informācijas tehnoloģiju (IT) nozarē.

    Mentorēšanas programma notiek jau ceturto gadu un balstās uz brīvprātības principa. Tajā varēs iegūt gan vietējo, gan starptautisko mentoru atbalstu savu IT talantu attīstībai, neatkarīgi no tā, vai tie ir pirmie soļi tehnoloģiju jomā, vai vēlme virzīties uz priekšu savā karjerā.

    Reklāma

    “Ar patiesu gandarījumu turpinām sadarbību ar Riga TechGirls mentorprogrammas īstenošanā. Vairākas pagājušās sezonas absolventes, kuras mentorēja Tet kolēģi, jau pievienojušās mums vai citiem tehnoloģiju uzņēmumiem. Tā ir vislielākā uzvara – palīdzēt sievietēm noticēt savām spējām, palīdzēt pārprofilēties un pievienoties IT nozarei. Iekļaujoša un elastīga darba vide un vienlīdzīga attieksme ir tas, uz ko būtu jāvirzās sabiedrībai kopumā. Un mums, visai IT nozarei, ir jārāda piemērs, jo dažādībā ir spēks! Tādēļ mēs ar Tet kolēģiem arī šajā mentorēšanas sezonā atbalstīsim dalībnieces, kā vien spēsim, lai radītu papildspēkus strauji augošajai tehnoloģiju nozarei,” norāda Tet galvenais tehnoloģiju direktors Dmitrijs Ņikitins.

    Riga TechGirls mentorprogramma norisināsies tiešsaistē, angļu valodā. Tās ietvaros dalībnieces  strādās ar savu mentoru un gūs iespēju piedalīties mācību projektos. Programmā būs iespēja iegūt padziļinātas zināšanas kādā no 17 izvēlētajiem tehnoloģijas virzieniem: front-end un back-end izstrāde, mobilo lietotņu izstrāde, mašīnmācīšanās, lietotāja pieredze (UX)/ lietotāja saskarne (UI), kvalitātes nodrošināšana (QA), testēšana, inženierija, biznesa analīze, datu zinātne/analītika, kiberdrošība, projektu vadība, produktu vadība, IT atbalsts / DevOps, jaunuzņēmumi/uzņēmējdarbība. Pieteikties programmai var ikviena sieviete, kuras grib gūt zināšanas IT jomā, kā arī tās, kuras jau darbojas IT nozarē un vēlas profesionālo izaugsmi. Izvērtējot pieteikumus, īpaša uzmanība tiks pievērsta kandidāšu motivācijai un mērķiem.

    Riga TechGirls līdzradītāja un mentorprogrammas vadītāja Diāna Butina skaidro: “Mentors ir pieredzējis profesionālis, kurš iedrošina un palīdz attīstīt nepieciešamās prasmes, daloties savās zināšanās, pieredzē un kontaktos. Daudzām sievietēm tieši iedrošinājums un cilvēcīgs atbalsts ir svarīgākais faktors mūsu mentoru programmā. Šobrīd tikai 22,6% no IT nozarē strādājošajiem ir sievietes. Bieži vien dažādi stereotipi un zemais pašnovērtējums par savām spējām ir galvenais iemesls, kāpēc sievietes neiesaistās IT nozarē. Riga TechGirls mentorēšanas programma palīdz lauzt šos stereotipus un iedrošina arvien vairāk sievietes uzdrīkstēties attīstīt prasmes un līderību IT jomā.”

    Mentorprogrammai šobrīd pieteikušies jau aptuveni 70 vietējie un 30 starptautiskie mentori no 12 dažādām pasaules valstīm, kuri ar dalībniecēm tiksies individuālās sesijās pusgada garumā. Kopā tiek plānots, ka programmā varēs piedalīties 260 sievietes.

    Pieteikšanās programmai norit līdz šī gada 9. oktobra interneta vietnē www.rigatechgirls.com/mentorship. Programma tiks īstenota laika posmā no 2023. gada 5. janvāra līdz 15. jūnijam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma