Web Analytics
More
    Reklāma

    Gāzes deficīta dēļ Volkswagen var nākties pārkārtot ražošanu Eiropā

    Jaunākie raksti

    Turpinoties Krievijas uzsāktajam karam Ukrainā un Eiropas šantāžai ar energoresursiem, vācu autoražotājs Volkswagen var būt spiests pārkārtot ražošanu Eiropā. Kā zināms, Vācija ir viena no tām valstīm, kas visvairāk atkarīga no Krievijas gāzes piegādēm.

    Volkswagen pārstāvji skaidro, ka šāda rīcība vairāk tiek uztverta kā risinājums vidējā termiņā, ja gāzes deficīts Eiropā ievelkas ilgāk par šo ziemu. Volkswagen koncerna gadījumā problēmas ir īpaši nepatīkamas, jo autokoncerna paspārnē esošajiem zīmoliem ir nozīmīgas rūpnīcas Vācijā, Čehijā un Slovākijā – valstīs, kas īpaši atkarīgas no krievu gāzes. Volkswagen gan ir arī rūpnīcas Eiropas dienvidos, kas nav tik ļoti atkarīgi no krievu gāzes.

    Reklāma

    Ja situācija kļūs kritiska, ražotāja plāni paredz daļu ražošanas pārcelt uz citām Volkswagen piederošajām rūpnīcām, kur nav nopietnu energoapgādes traucējumu risku. Tiesa, eksperti uzsver, ka pārcelt ražošanu citviet kaut vai uz laiku nebūs tik vienkārši – Volkswagen Vācijā vien nodarbina ap 300 tūkstošiem cilvēku, turklāt darbinieku arodbiedrībai ir liela ietekme uzraudzības padomē. Ja situācija nonāks tik tālu, ka rūpnīcas nevar strādāt ar pilnu jaudu, tad tas, visticamāk, nozīmēs mazāk saražotu mašīnu nevis konkrētu modeļu ražošanas pārcelšanu uz citām valstīm. Autoražotāja pārstāvji arī atraduši veidus, kā samazināt gāzes patēriņu savās rūpnīcās par vairāk nekā 10 procentiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma