Web Analytics
More
    Reklāma

    Volkswagen “Gen.Travel” koncepts iezīmē ražotāja vīziju par nākotnes mobilitāti

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs Parīzē iepazīstinājis ar furgonam līdzīgu konceptauto ar nosaukumu “Gen.Travel”. Izmantojot šo konceptu, Volkswagen cenšas ielūkoties nedaudz tālākā nākotnē, kad mašīnas pārvietosies pašas, bez cilvēku iesaistes un iekšā sēdošie būs pasažieri, kuri braukšanas laikā varēs darīt viskaut ko citu, jo pašiem nebūs jāstūrē.

     

    Konceptauto nav pilnīgi nekādas saistības Volkswagen pašreizējo vizuālo stilu un dizainu, tā vietā dizaineriem bijusi pilnīga rīcības brīvība, lai radītu kaut ko futūristisku, iepriekš neredzētu.

    Auto dizains veidots pēc principa, ka funkcija ir galvenā – piemēram, mašīnas logu līnija veidota tā, lai pa tiem būtu netraucēts skats uz ārpasauli brīžos, kad cilvēks atrodas sēdus pozīcijā. Vienlaikus, logu līnija ir gana augstu, lai cilvēku nevarētu redzēt, ja viņš mašīnā atlaidies guļus pozīcijā.

    Salonā izveidots interjērs ar četrām sēdvietām, kuru iespējams pārveidot pēc vajadzības. Piemēram, ja dodaties darba darīšanās, tad “Gen.Travel” salonu var padarīt par mini konferences telpu uz riteņiem, sēdekļus pagriežot vienu pret otru, lai visi mašīnā sēdošie atrastos cits citam pretim. Citos gadījumos divus sēdekļus var nolocīt, lai tie kļūtu par gultām. Papildinātās realitātes multimediju izklaides sistēma rūpējas, lai visi iekšā esošie varētu interesanti pavadīt laiku brauciena gaitā, savukārt drošības sistēmas veidotas, lai sargātu arī guļošos cilvēkus. Volkswagen apgalvo, ka salona iekšējais apgaismojums veidots, lai smadzenēs tiktu stimulēta melatonīna jeb “miega hormona” izdalīšanās.

    Tā kā runa ir par pilnībā autonomu transportlīdzekli, šis koncepts ir aprīkots ar Level 5 standartiem atbilstošām tehnoloģijām. Tas nozīmē, ka auto visos gadījumos spēj pārvietoties pats, bet cilvēka iesaiste procesos nav nepieciešama. Volkswagen nevēlējās atklāt sīkākas detaļas par to, kas slēpjas zem virsbūves. Tas, protams, ir elektrisks transportlīdzeklis, tam ir adaptīvā balstiekārta, bet neko daudz vairāk vācu autoražotājs neatklāja. Zināms, ka Volkswagen dažādos projektos eksperimentē un attīsta dažādas autonomās braukšanas tehnoloģijas.

    Volkswagen uzsver, ka nevajadzētu gaidīt šādas mašīnas nonākšanu ražošanu pārredzamā nākotnē. Tas domāts, lai sniegtu ieskatu, kāda būs ceļošana nākotnē, bet šis ir izpētei paredzēts auto, lai novērtētu cilvēku viedokli par dažādiem jaunievedumiem, kā arī tos pārbaudītu praksē. Ņemot vērā atsauksmes un sistēmu demonstrēto sniegumu praktiskā lietošanā, šīs šobrīd eksperimentālās sistēmas lēnām pārcelsies uz nākotnes sērijveida mašīnām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    26.09.2022 22:31

    Lūk, arī risinājums tiem, kas uzskata, ka apkure ir pārāk dārga. Jau tagad var dzīvot busiņā, mazliet jāsiltina būs, bet pēc tam piesildīt būs jau vieglāk, kā 150m3 māju. Ar to autonomo braukšanu pagaidām nevajag aizrauties, ja tā ir pārāk daudz auto, kas brauc bez vadītāja iesaistes.

    Reklāma