Web Analytics
More
    Reklāma

    Tuvāk desmitgades beigām Škoda piedāvās elektrisku Octavia

    Jaunākie raksti

    Čehu autoražotāja Škoda elektrisko modeļu piedāvājumā šobrīd ir parastais Enyaq iV un arī kupejveidīgais Enyaq iV Coupe modelis. Zināms par vēl vismaz diviem attīstības stadijā esošiem elektriskajiem modeļiem – viens no tiem būs “entry-level” klases modelis cenā ap 20-25 tūkstošiem eiro, savukārt otrā modelī ieskatu sniedza Vision 7S koncepts. Tagad zināms, ka Škoda strādā arī pie elektriskas Octavia versijas.

    Medija Autocar rīcībā esošā informācija liecina, ka Čehijā ir sācies attīstības process jaunam, pilnībā elektriskam modelim, kas kļūs par elektrisko Octavia. Informācija liecina, ka tas pie klientiem ieradīsies pēc 2025. gada, kas kopumā saskan ar aktuālā modeļa dzīvesciklu. Visticamāk, elektrisku Octavia sagaidīsim jaunās paaudzes modelī.

    Zināms, ka šis modelis netiks būvēts uz šobrīd aktuālās MEB platformas, tā vietā izmantojot jauno SSP platformu, kas šobrīd vēl atrodas izstrādes posmā. Tāpat izskan ziņas, ka elektriskā Octavia izmantos labākas baterijas nekā Vision 7S konceptā izmantotās – konceptā izmantotas 89kWh baterijas, bet ražotājs ar vienu uzlādi sola 600 kilometrus.

    Tiek uzskatīts, ka elektriskā versija nenozīmē atteikšanos no iekšdedzes dzinējiem – Škoda, visticamāk, vēlēsies saglabāt iekšdedzes dzinēju versijas pēc iespējas ilgāk, ņemot vērā zīmola pozicionējumu Volkswagen koncernā, kā arī faktu, ka auto ar iekšdedzes dzinējiem gluži vienkārši ir lētāki.

    Autocar rīcībā esošā informācija liecina, ka Škoda parastajai versijai plāno izmantot divus elektromotorus uz priekšējās ass, proti, pa vienam katram ritenim, savukārt jaudīgākajām RS versijām būs arī elektromotori aizmugurē. Sagaidāms, ka RS modelis pie klientiem nonāks vēlāk nekā parastā versija. Pašreizējā Octavia 2024. gadā saņems pusmūža modernizāciju, tāpēc varam izteikt prognozes, ka ap 2026. vai 2027. gadu pie klientiem nonāks jaunās paaudzes modelis ar pilnīgi elektrisku versiju.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    26.09.2022 11:16

    Varam sākt derēt vai parastie šī auto klienti jauno oktāviju varēs atļauties ;)

    Biteme
    26.09.2022 11:18
    Reply to  Krotow

    Vecajiem klientiem vēl jau būs arī vecā oktāvija!

    Krotow
    27.09.2022 00:04
    Reply to  Biteme

    Tad jau jaunie klienti pie vecajām oktāvijām netiks.

    Rrr
    26.09.2022 19:06

    Loti vertigs info

    Reklāma