Web Analytics
More
    Reklāma

    Karam Ukrainā turpinoties, ASV astronauts uz kosmosa staciju dodas ar Krievijas raķeti

    Jaunākie raksti

    Karš Ukrainā norit jau septiņus mēnešus, un pagaidām nekas neliecina, ka tas tuvākajā laikā varētu norimt. Tieši pretēji. Tikmēr, kas attiecas uz darbu Starptautiskajā kosmosa stacijā (SKS) – tur viss notiek pa vecam. Nupat, 21. septembrī, tur ieradās jaunā “Expedition 68” apkalpe, kas sastāv no ASV astronauta un diviem krievu kosmonautiem. Savukārt uz SKS trijotne nokļuva ar Krievijas kosmosa kuģi “Sojuz”.

    Neskatoties uz spriedzi šeit, uz Zemes, apkalpe nākamos sešu mēnešus centīsies sadzīvot draudzīgi un veiks dažādus uzdevumus SKS, piemēram, zinātniskos eksperimentus.

    Reklāma

    Šajā misijā piedalās NASA astronauts Frenks Rubio, kurš ir pirmo reizi SKS, kā arī divi Krievijas kosmosa aģentūras “Roscosmos” kosmonauti – Sergejs Prokopjevs un Dmitrijs Petelins, kuriem šī būs attiecīgi otrā un pirmā misija SKS. Rubio ir pirmais NASA astronauts, kurš kopš 2021. gada aprīļa lidojis ar Krievijas raķeti “Sojuz”. Tas panākts, pateicoties nesen noslēgtam līgumam starp NASA un “Roscosmos”, kas paredz, ka ASV astronauti uz SKS dosies ar “Sojuz” raķeti, kamēr krievu kosmonauti – ar “SpaceX” piederošo “Crew Dragon” kosmosa kuģi.

    Šie trīs astronauti uz kosmosa staciju devušies laikā, kad Krievijas prezidents Vladimirs Putins izsludinājis daļēju mobiliāzāciju, kas liecina par kara tik drīzu nebeigšanos. Ņemot vērā, ka šis solis situāciju Ukrainā varētu pasliktināt, jāseko līdzi tam, vai un kā mainīsies ASV un Krievijas attiecības, ņemot vērā, ka abas valstis turpina sadarboties ar SKS saistītos jautājumos.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma