Web Analytics
More
    Reklāma

    Izlaists jaunākais Windows 11 atjauninājums

    Jaunākie raksti

    Sākot no 21. septembra ir pieejams viens no lielākajiem Windows 11 atjauninājumiem līdz šim, kas nes dažādus labojumus, kā arī pietiekami nozīmīgas vizuālās un lietošanas izmaiņas.

    Jaunā Windows 11 versija 22H2 pie gala lietotājiem sākusi nonākt šīs nedēļas otrajā pusē, bet izstrādē tā, protams, bijusi vairākus mēnešus. Šajā reizē izmaiņas skars Sākuma izvēlnes ekrānu (angliski Start menu), kā arī apakšējo uzdevumjoslu (angliski Taskbar). Start menu tagad būs iespējams grupēt dažādas programmas mapēs, ko nebija iespējams darīt līdz šim, kā arī šo izvēlni būs iespējams papildināt ar vairākām mapēm un programmām, balstoties uz visvairāk izmantotajām.

    Reklāma

    Nākamā lielā vizuālā un lietojamības izmaiņa ir iespēja pārvilkt programmas pa labi un kreisi uzdevumjoslā, ko bija iespējams paveikt iepriekš Windows 10, bet Windows 11 tā bija noņemta, kas likās pārsteidzoši. Papildu tam jaunais atjauninājums piedāvās iespēju izmantot papildu iznirstošo logu uzdevumjoslai, ja tā nespēs attēlot visas pieejamās programmas. Tāpat ir zināms, ka pagaidām vēl izstrādē ir jauns failu pārlūks, kuru iespējams atvērt no uzdevumu joslas.

    Esošajiem Windows 11 lietotājiem nebūs nepieciešams pieteikties 22H2 atjauninājumiem, jo tas tiks automātiski instalēts un pakāpeniski pieejams visiem lietotājiem pasaulē. Ja tomēr nav redzamas izmaiņas, tad vienmēr var izmantot Microsoft Installation Assistant, un izdarīt to manuāli.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Alberts Kviesis
    23.09.2022 09:58

    Uzdevumu josla varētu atgriezt iespēju attēlot failu un mapju nosaukumus, kamēr Taskbar vēl nav pilns, tikai tad sākt grupēt. Gļuki novērojami, ja grupētās mapes vēlēsies aizvērt var pa vienai, bet atvērtos attēlus šādi aizvērt nevar. Atver vairākus attēlus pa vienam, Taskbar tie parādās kā n-tie tabi, mēģini tos likvidēt ar krustiem, bet nekā – tie paliek aktīvi un prom nedodas.. Secinu, ka google help vismazāk bijis vajadzīgs W7, W10 jau bija hibrīds, tagad W11, lai pielāgotu, jāčakarējas stipri vairāk. Ar jauno 22H2 jauninājumu tagad vizuāli piktogrammās rāda mapju saturu (piemēram, attēlu gadījumā)..

    grh
    23.09.2022 11:53

    Lietoju sen jau dev kanālu apdeitiem ar cerību, ka savedīs kaut ko kārtībā, bet neko kārtībā nesaved. Nebūtu man 12tais intelis datorā, tad win11 nelietotu. Es nezinu vai visas manas problēmas var nosaukt par gļukiem un kļūdām – drīzāk par nejēdzīgiem ierobežojumiem. 1. kam sāpētu Microsoftā tas, ja es Taskbar varētu katru atvērto failu un programmu redzēt negrupētu? 4K izšķirtspējā tak tur visam pietiek vietas. Ja win10 varēja atslēgt grupēšanu, tad te nevar. Kam sāp? Bezjēdzīgi 2. laikam tikai ar nesenu apdeitu ir atdota iespēja Task Manager izsaukt ar CTRL+SHIFT+ESC. Vēl vasarā man to nebija iespējams izdarīt. Nācās taskbarā piespraust Task manageri. Nu kā? 3. Nav iespējams aizvērt programmu caur taskbaru, kura tev nav atvērta kā aktīvā programma. t.i. Strādā ar 10 softiem un vienā brīdī saproti, ka vari to vienu softu vērt ciet. Pieradums liek uzspiest Taskbarā labo taustiņu tam softam un uzvēlēties Close. Domājat, ka aizveras? Nē. Tev jāpaceļ augšā tas softs aktīvajā logā un tad redzēsi, ka ir izlecis Promts – vai tiešām vēlies aizvērt softu? Attiecīgi, ja turēji vaļā 5 konsoles, tad visas aizvērt fiksi nevarēsi. Katra ir jāpaceļ acu priekšā un jāklikšķina virsū. 4. Regulāri uzkaras widgets.exe procesi un tie pa tukšo kurina CPU, kas… Read more »

    WinXP
    23.09.2022 12:15
    Reply to  grh

    Njā nu neko – nākošreiz būsi gudrāks un nepirksi ne inteli, ne windovsi.
    Windowsis vispār vajadzīgs lielākoties programmeriem, kaut kadam iestadem ar “mudžekļainiem” serveriem utt.
    Visiem parējiem tās ir liekas problēmas, vai indiešu līkie pirksti, velnsviņzin.

    Pēča
    23.09.2022 13:41
    Reply to  grh

    Kāds sakars ar intel 12. paaudzi un windows 11?

    Lieto windows 10 un problēmu nav. Ja nopirki datoru ar preinstalētu w11, vienkārši saglabā datus kur citur, ja ir tev svarīgi dati un uztaisi tīru w10 instalāciju ar disku formatešanu, atslēgai vajadzetu aktivizeties automātiski ja tā pati versija(home vai pro).

    Uz kaitinošajām reklāmām ko m$ bāž iekšā w10, ka vari upgreidot bezmaksas ātri un vienkārši, spied ignorēt un nevajag!

    P.S. Dators ar i5-12600k, lietoju windows 10 pro. Netaisos upgreidoties uz w11!

    Last edited 1 year ago by Pēča
    mmbds
    25.09.2022 14:25
    Reply to  Pēča

    i7-4800MQ, Win10 – W11 reklāmas nelec jo dators neatbils W11 prasībām (ideālākais solution pret uzmācīgo W11 upgreidu)

    Reklāma