Web Analytics
More
    Reklāma

    Uber līdz 2030. gadam vēlas pāriet tikai uz elektroauto lietošanu

    Jaunākie raksti

    Transporta koplietošanas pakalpojumu sniedzējs Uber no 2030. gada savā autoparkā vēlas pāriet tikai un vienīgi uz elektroauto lietošanu. To intervijā CBS News apstiprinājis Uber vadītājs Dara Hosrovshahi. Plāns attiecas ne tikai uz Uber darbību Ziemeļamerikā, bet arī Eiropā.

    “Mūsu mērķis ir kļūt pilnībā elektriskiem ASV, Kanādā un Eiropā. Tīklā vairs nevarēs strādāt braucēji, kuri izmanto mašīnas ar iekšdedzes dzinēju. Ja darām savu darbu, tad būsim pilnībā elektriski,” intervijā saka uzņēmuma vadītājs.

    Lai saviem braucējiem mudinātu pāriet uz elektroauto un to padarītu vieglāk izdarāmu, Uber plāno atbalsta kampaņas, ieguldot ap 800 miljoniem dolāru. Šobrīd Uber elektroauto vadītāji saņem atlaides uzlādes vietās, kā arī viņiem tiek piemaksāts dolārs par katru braucienu. Tāpat Uber sadarbojas ar auto nomas uzņēmumu Hertz, piedāvājot šoferiem iespēju ilgtermiņa nomā iegūt Tesla automašīnu.

    Šobrīd Uber autoparkā ir aptuveni 25 tūkstoši elektrisko automašīnu, taču plāni paredz šo skaitli palielināt līdz 50 tūkstošiem jau nākamā gada laikā.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    21.09.2022 12:08

    Uber tad nāksies arī nopietni celt pakalpojuma cenas ;)

    Skābene
    21.09.2022 15:06
    Reply to  Krotow

    Lyft varēs celt apgrozījumu un izkonkurēt Uber! :)

    Reklāma