Web Analytics
More
    Reklāma

    Pētījums: “Youtube” “nepatīk” poga ir neefektīvs satura kontroles rīks

    Jaunākie raksti

    Zem “Youtube” video esošie “patīk” un “nepatīk” novērtējumi darbojas ne tikai kā novērtējums, bet arī satura kontroles rīks. “Youtube” pieejami vairāki šādi rīki, kas algoritmam palīdz labāk izprast lietotāju satura patēriņa paradumus un ieteikt atbilstošākos video. Tikmēr jaunākajā “Mozilla” pētījumā atklāts, ka “Youtube” ieteiktā satura kontroles rīki, īpaši “nepatīk” poga, lielākoties ir neefektīvi. Saskaņā ar “Mozilla” šie rīki novērš mazāk nekā pusi nevēlamu satura ieteikumu.

    “Mozilla” pētnieki izmantoja datus, kas iegūti no “RegretsReporter”. Pētījums balstījās uz miljoniem ieteikto videoklipu un tūkstošiem lietotāju viedokļa. Izpētes iztvaros “Mozilla” pārbaudīja četru “Youtube” ieteiktā satura kontroles rīku efektivitāti: pogas “nepatīk”, “neinteresē”, opciju “neieteikt kanālu” un “noņemt no skatīšanās vēstures”. Pētnieki atklāja, ka šiem rīkiem ir dažādas efektivitātes pakāpes, taču kopumā to ietekme ir “vāja un nepietiekama”.

    Reklāma

    No šiem četriem minētajiem ieteiktā satura kontroles rīkiem visefektīvākais bija “neieteikt kanālu”, kas novērsa 43% nevēlamu ieteikumu. Opcija “noņemt no skatīšanās vēstures” palīdzējusi izvairīties no 29% nevēlamu ieteikumu. Savukārt vismazākā ietekme bijusi pogai “neinteresē”, kas novērsusi vien 11% nevēlamu ieteikumu, kā arī opcijai “nepatīk”, kur šis rādītājs bija 12%.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kā zināms
    21.09.2022 11:33

    “like” poga = tīkšķis,
    “nepatīk” poga = netīkšķis vai nepatīkšķis?

    Tītars
    21.09.2022 13:18
    Reply to  Kā zināms

    Kas vainas Patīk/Nepatīk? Galda kāja – plakanvirsmas pastutenis.

    Ūmis
    21.09.2022 13:36
    Reply to  Tītars

    Darbības vārdus nevajag lietot lietvārdu vietā.

    Tītars
    21.09.2022 15:19
    Reply to  Ūmis

    Jā, paldies. Es aprakstiju nodomu (intent), nevis priekšmetu.

    21.09.2022 22:38
    Reply to  Tītars

    ne velti tās ir “like/dislike buttons”. angliski runājošie mīl saīsināt, kas ne vienmēr nostrādā latviski [noplāta rokas].

    Biteme
    21.09.2022 13:31
    Reply to  Kā zināms

    “nepatīk” poga – rieblis

    Kā zināms
    21.09.2022 14:18
    Reply to  Biteme

    “rieblis”- labs vārds, principā nav ne vainas.
    Bet tādu vārdu neļaus lietot pie video, tāpēc ka mūsdienās ir politkorektuma laikmets un cilvēki nedrīkst neko “nīst”, just “riebumu” … kur nu vēl to atklāti apstiprināt ar pogu.

    Krotow
    21.09.2022 12:06

    Šobrīd “nepatīk” reāli darbojas tikai raksta vai video nonešanai resursos, kur tas iespējams. Parastais scenārijs – saskrien bars “opozīcijas” botu un klikšķina uz nepatīk cik jaudas :)

    Last edited 1 year ago by Krotow
    Reklāma