Web Analytics
More
    Reklāma

    Mozilla pētījumā 18 no 25 veselības lietotnēm atzītas par nedrošām

    Jaunākie raksti

    Un nedrošas vēl ir maigi sacīts…

    Mozilla veiktā pētījumā atklāts, ka ļoti liels skaits veselības un reproduktīvās veselības lietotnes nopludina lietotāju datus. 18 no 25 lietotnēm, kas tika pētītas, atzītas par nedrošām, tās arī saņēmušas [*Privacy Not Included] atzinumu no Mozilla, ar to nu nemaz nevajadzētu lepoties.

    Reklāma

    Šī informācija pati par sevi ir satraucoša, bet vēl lielākas problēmas tā var izsaukt ASV, kur pēc abortu aizlieguma attīstījusies peļņas iespēja, kas ļauj nosūdzēt abortu veicējas un saņemt par to 10 000 dolāru.

    Tieši reproduktīvās veselības lietotnes ir ļoti vaļīgas ar datu drošību – Period Tracker, Clue, Flo, My Calendar Period Tracker, Glow and Eve by Glow, Maya, Ovia Fertility un Period Calendar Period Tracker saņēma jau minēto [*Privacy Not Included] žetonu. Natural Cycles un Euki esot droši lietot.

    Lielākie sporta un viedo pulksteņu ražotāji labi tiek galā ar lietotāju datu privātumu – Garmin, Fitbit, Apple Watch, Oura Ring un Whoop Strap lietotnes vari izmantot bez raizēm.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Erlens
    18.08.2022 12:08

    Interesanti gan, vai tad uz tām vietnēm neattiecas HIPAA? Tur taču sodi ir no pāris simtiem $ līdz pat 1,5 miljoniem gadā….

    Krotow
    18.08.2022 12:58

    Sanāciet pēc virtuālās panacejas. Tagad ar iekļautiem dziedinošiem vīrusiem.

    Last edited 1 year ago by Krotow
    Reklāma