Web Analytics
More
    Reklāma

    Dacia vēlas saglabāt iekšdedzes dzinējus cik vien ilgi iespējams

    Jaunākie raksti

    Rumāņu autoražotājs Dacia paudis vēlmi tirgot mašīnas ar iekšdedzes dzinēju tik ilgi, cik vien Eiropā tas būs iespējams, proti, vismaz līdz 2035. gadam. Tā kā Eiropas Savienībā jaunas mašīnas ar iekšdedzes dzinēju būs aizliegtas, Dacia neizbēgami būs jāinvestē elektroauto attīstībā, taču uzņēmums pēc iespējas ilgāk vēlas pieturēties pie izmaksu ziņā šobrīd konkurētspējīgākās iekšdedzes dzinēju tehnoloģijas.

    Šobrīd Dacia ražo vienu elektrisko modeli “Spring”. Tiesa, pati Dacia šo mašīnu neražo, jo šī modeļa ražošana nodota ķīniešu Dongfeng rokās. Modelis gan izrādījies pietiekami veiksmīgs – 1. pusgada laikā Dacia pārdevis 20 tūkstošus vienību, kas sastāda 12% no visiem zīmola pārdotajiem auto.

    Reklāma

    Zināms, ka 2024. gadā ieradīsies nākamais Dacia elektriskais modelis, kas būs kaut kas līdzīgs pašreizējam Sandero. Tāpat 2024. gadā tiks pārtraukta Spring ražošana. Nākamgad ieradīsies Dacia Jogger ar hibrīda jaudas agregātu, aizņemoties tehnoloģijas no mātes uzņēmuma Renault. Domājams, ka arī elektroauto kontekstā Dacia daudz ko pārņems tieši no Renault.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    21.09.2022 12:11

    Izskatās ka viņi paliks pēdējie Eiropā kuru auto vidējais aritmētiskais braucējs varēs arī atļauties.

    Čiekurs
    21.09.2022 15:28
    Reply to  Krotow

    Neesmu arī neko sliktu dzirdējis par Dacia. Ja gribi jaunu auto par saprātīgu cenu un negribi būt pirmais zīmulis ciemā, tad kāpēc ne. Katrā ziņā prātīgāks variants kā “mazlietots vācu premium”.
    Ar kkādu mazo benzīna motoru un gāzi būs arī daudz lētāks nekā elektrovāģis.

    Tirgzinības triks
    21.09.2022 17:52

    No iekšdedzes dzinējiem būsim atkarīgi vēl ļoti ilgu laiku, līdz piedzims ģēnijs, kurš tad cilvēcei spēs dot progresu attiecībā uz jaunu, pieejamu elektroenerģijas avotu.

    Reinis Rozitis
    21.09.2022 18:45

    Ar avotiem nav nekādu problēmu ..

    Jānis
    22.09.2022 19:47

    Atpalicis lūznis kā mašīna ir tā Dacia, bet priecē, ka vismaz ar galvu viņi draudzējas un neskrien līdzi eko plānprātiņiem.

    Reklāma