Web Analytics
More
    Reklāma

    Pirmā Eiropā ražotā NIO bateriju maiņas stacija tiks uzstādīta Vācijā

    Jaunākie raksti

    Ķīniešu elektroauto ražotājs NIO turpina savu ambiciozo paplašināšanos Eiropā un pirms dažiem mēnešiem uzņēmums paziņoja par plāniem uz vietas Eiropā ražot bateriju maiņas stacijas, lai tās nebūtu jāved no Ķīnas. Šis projekts Ungārijā veiksmīgi uzsākts un pirmā bateriju maiņas stacija jau devusies ceļā uz uzstādīšanas vietu Vācijā.

    Vācija ir viena no pirmajām valstīm, kur NIO paplašināsies Eiropā. Uzņēmums šajā pasaules daļā ienāca Norvēģijā, kur jau ir uzstādītas vairākas no Ķīnas atvestas bateriju maiņas stacijas. Plāni paredz līdz gada beigām šādas stacijas izvietot Nīderlandē, Dānijā un arī Zviedrijā.

    NIO vēsta, ka Eiropā izmantotajās stacijās diennakts laikā var veikt līdz pat 312 bateriju nomaiņām. Tas nozīmē, ka vidēji vienas mašīnas apkalpošanai vajag nepilnas piecas minūtes. Šobrīd šīs stacijas var izmantot tikai NIO klienti. Lai arī Eiropā tiek sperti tikai pirmie soļi, līdz 2025. gadam plānots vairāk nekā 1000 bateriju maiņas staciju ārpus Ķīnas, lielākā daļa tieši Eiropā. Pašā Ķīnā tādu ap to laiku jau būšot vairāk nekā 3000.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    hmmm :)
    19.09.2022 13:50

    Kurā mašinā var nomainīt elektro baterijas ?

    Reklāma