Web Analytics
More
    Reklāma

    Intel pārtrauks izmantot Pentium un Celeron nosaukumus saviem procesoriem

    Jaunākie raksti

    Lielas pārmaiņas gaidāmas Intel ražoto procesoru nosaukumus, jo vēsturiskie un apritē ilgi esošie Pentium un Celeron nosaukumi pazudīs no skatuves.

    Intel radītie procesori Celeron un Pentium noteikti ir zināmi ikvienam, un nosaukumos tie tiek izmantoti jau kopš deviņdesmitajiem gadiem. Man pašam šie nosaukumi saistās ar pirmo datora lietošanas pieredzi. Taču šo trīs desmitgažu laikā abu divu sēriju procesori jaudas ziņā kļuvuši ļoti līdzīgi, kā arī tie pārstāv budžeta klasi, līdz ar to Intel izvēlējies savus lētākos un vienkāršākos bāzes procesorus nosaukt par Intel Processor.

    Reklāma

    Šāds vienkāršs nosaukums izvēlēts saistībā ar to, ka šāda tipa mikroshēmas tiek izmantotas budžeta klases portatīvajos datorus, kuru auditorija īsti nepievērš uzmanību konkrētam sērijas modelim. Tāpat tas pircējiem ļaus vieglāk atšķirt produktu klasi un vērtību. Joprojām tiks saglabāti Core, Evo un vPro nosaukumi, ar kuriem mums saistās mūsdienu konfigurētie datori.

    Jaunais Intel Processor salikums stāsies spēkā ar 2023. gadā izlaistajiem modeļiem. Pagaidām runa gan ir tieši par portatīvo datoru procesoriem, bet par galda datoru modeļiem nav pieejama precīza informācija. Taču Intel vismaz nākamā gada sākumā neplāno izlaist jaunus budžeta klases procesorus klasiskajiem galda datoriem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    grh
    19.09.2022 11:07

    Šis laikam ir aktuāli tikai trešās pasaules valstīm? Vai te kursorā ir kāds, kurš pēdējo 5-10 gadu laikā ir pircis sev Celeron, Pentium un citus budžeta klases procesorus, kas ir zem i3/i5/i7/i9 ?

    Biteme
    19.09.2022 11:15
    Reply to  grh

    Nu, esmu. celeronbukam, ko izmantoju kā termināli un reizēm palasu ziņas, svarīga bija cena (reta izmantošana) un darbības laiks no uzlādes – celerons abos punktos atbilda prasībām. Neredzēju jēgu maksāt vairāk par jaudu, ko neizmantoju, tas nav vienīgais kompis.

    Reklāma