Web Analytics
More
    Reklāma

    Pret Tesla iesniegta kolektīva prasība tiesā par maldinošiem “Full Self-Drive” un “Autopilot” solījumiem

    Jaunākie raksti

    Tesla lietotājs Sanfrancisko tiesā iesūdzējis elektroauto ražotāju, pamatojot, ka Tesla vadītāja Īlona Maska solījumi par “Full Self-Drive” un “Autopilot” sistēmām ir maldinoši, šīm sistēmām esot pieejamām kā tūkstošiem dolāru vērtām papildopcijām, taču tās ne tuvu nepiedāvā solīto.

    Neapmierinātā Tesla lietotāja iesniegtajā apsūdzībā rakstīts, ka “Tesla un Masks apzināti maldināja par braukšanas palīgsistēmu spējām šobrīd, radot iespaidu, ka Tesla ir pavisam tuvu, lai radītu pašbraucošu automašīnu. Viss līdz šim pieredzētais ir pilnīgi pretējs Tesla un tās vadītāja regulāri izteiktajiem solījumiem, ka pēc mēneša vai gada beigās jau būs pilnībā pašbraucoša Tesla,” rakstīts iesniegumā tiesai.

    Masks regulāri izcēlies ar dažādiem aplamiem, brīžiem nepiepildāmiem apgalvojumiem gan par abām minētajām braukšanas palīgsistēmām, gan arī par modeļu palaišanu tirgū (skatīt Cybertruck vai Semi). Pateicoties “Full Self-Drive” un “Autopilot” sistēmu mārketingam un Maska apgalvojumiem, Tesla bijis virkne problēmu ne tikai Ziemeļamerikā, bet arī Eiropā. Arī šobrīd ASV Nacionālā satiksmes drošības administrācija veic izmeklēšanu par “Autopilot” sistēmas darbību.

    Prasības sniedzējs Brigss Matsko norāda, ka viņš 2018. gadā samaksāja 5000 dolārus par “Enhanced Autopilot” sistēmu, kas bija priekštecis tagadējai “Full Self-Drive” sistēmai. Šobrīd par “Full Self-Drive” tiek prasīti 15 tūkstoši dolāru, bet sistēma nav gatava palaišanai publiski, neskatoties uz regulāriem Maska solījumiem, ka tūlīt, tūlīt jau būs. Matsko vēlas, lai šai lietai būtu “class-action” jeb kolektīvās prasības statuss, kas nozīmē, ka ir vēl Tesla klienti, kas par šo pašu problēmu gatavi vērsties tiesā. Kā pierādījumi Tesla maldinošajām darbībām iesniegta virkne Maska komentāru un apgalvojumu, kā arī dažādi paša ražotāja publicēti materiāli, kur norādīti ļoti konkrēti termiņi sistēmas pilnvērtīgai palaišanai publiskā lietošanā.

    Viņš vēlas panākt, lai Tesla tiktu aizliegts turpināt šāda veida mārketinga kampaņu savām braukšanas palīgsistēmām, kas var maldināt lietotājus. Tāpat viņš pieprasa atgriezt naudu viņam un pārējiem sūdzības sniedzējiem par sistēmu, kas pat ne tuvu nav tai, kas solīta. Tāpat tiek pieprasīts sods par gadiem ilgu, maldinošu mārketingu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    azad
    17.09.2022 12:16

    Apsveicama rīcība! Beidzot kāds sadūšojas rīkoties pret tukšiem solījumiem un naudas ņemšanu par neesošu pakalpojumu.

    Biteme
    17.09.2022 12:35
    Reply to  azad

    Nu, nezinu, nezinu….savulaik nopirku šortus, saprotot kompānijas vērienu un esmu ļoti apmierināts [ka nepasūtīju kibertraku].

    Eggy Mega
    18.09.2022 10:26

    Auto nav vienīgā nozare, kur Tesla mētājas ar tukšiem solījumiem. Tas pats ar saules paneļiem
    “… In May 2017, the Tesla Solar Roof Tile became available to preorder in the UK for a deposit. However, nearly over three years later, Tesla continues to delay an official launch and is evasive about committing to dates. Many in the industry and media remain highly skeptical of whether or not the Tesla solar roof will ever become a reality.”

    digitalk
    19.09.2022 05:02
    Reply to  Eggy Mega

    Is Tesla Solar Roof deposit refundable?
    If you are no longer interested in moving forward with Solar Roof, you can cancel your order by logging into your Tesla Account and your deposit will automatically be refunded.

    tātad neviens nav apkrāpts.

    ja konkurenti paspēj uztaisīt interesantāku produktu vai kompānijai ir jāturpina bīdīt savs?

    izglītojies par ieguvumiem un problēmām — https://www.youtube.com/watch?v=sFwZQHZAJDc

    Eggy Mega
    20.09.2022 22:55
    Reply to  digitalk

    Tas ir stipri diskutabls jautājums ir vai nav kāds apkrāpts. Ja cilvēks iemaksā 800 mārciņas par advancētu saules paneļu jumtu 17jā gadā, to nesaņem joprojām un tagad var dabūt atpakaļ savu devalvēto naudu, tad kas tas ir – “piedod, tā gadījās”?
    Video labs, izglītojošs, bet nekādā sakara ar nepamatotiem solījumiem.

    Krotow
    19.09.2022 10:16

    Prasās pēc vēl vienas tiesas – ar sirpi pa zināmu vietu auto ražotājiem, kas pārdod sēdekļu apsildes abonēšanu un līdzīgas cūcības. Tas ne tikai uz Tesla attiecas.

    Frīdis
    19.09.2022 16:03
    Reply to  Krotow

    Tak kāda atšķirība, ne Tu pirksi to BMW ne ko. Visticamāks tas būs tikai pluss otreizējā tirgū, tātad teorētiski Tu varētu būt ieguvējs.
    Tos apsildāmos krēslus tik un tā var par pilnu cenu iegādāties “mūža abonomentu” un izmaksu zinā tas ir tik pat cik parasti par to “prasa”. Otreizeja tirgū viss būs “open”, vai ar koļas palīdzību, vai bmw, jo neticu, ka lietotam auto Tu kaut ko abonēsi, ja garantijas vairs nav!
    Tas viss dēļ tā, karožotājiem ir “neērti” ražot šīs “bomž edition” komplektācijas, vieglāk ir viss uz max!

    davix
    19.09.2022 12:08

    Pieļauju, ka šis cilvēks nebija to vidū, kuri izķēra Maska švilpītes :)

    Reklāma