Web Analytics
More
    Reklāma

    Mercedes un Rivian sadarbosies elektriska furgona ražošanā

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs Mercedes un elektroauto jaunuzņēmums Rivian paziņojuši, ka noslēgts saprašanās memorands, kas paredz abu uzņēmumu sadarbību elektriska furgona ražošanā. Plānots, ka tiks dibināts kopuzņēmums, kas tad arī nodarbosies ar šo projektu.

    Vienošanos jāapstiprina attiecīgajiem regulatoriem, taču plāns paredz, ka tiks izmantota jau esošā Mercedes ražotnē Centrāleiropā vai Austrumeiropā, kur tiks izveidots tikai elektroauto paredzēts cehs, kur tad arī tiks ražots šis auto.

    Plāni paredz ražot pat divus izmēros lielus furgonus – viens no tiem būs bāzēts uz Mercedes elektriskās platformas, bet otrs uz Rivian platformas. Varētu rasties jautājums, kāpēc lielam, pašpietiekamam, pelnošam ražotājam kā Mercedes būtu jāsadarbojas ar Rivian, kas, lai arī radījis daudzosološu auto, pagaidām nav spējis pienācīgi palielināt ražošanas apjomu.

    Atbilde atrodama preses relīzē un tā ir izmaksu samazināšana. Sadarbība šajā projektā abiem uzņēmumiem ļaus samazināt izmaksas, kā rezultātā arī produkta galacena būs zemāka un tirgū tas būs pieejamāks lielākam skaitam iespējamo klientu. Šim projektam šobrīd nav acīmredzama grafika, taču norādīts, ka līdz gatavai ražošanas līnijai plānots nonākt dažu gadu laikā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma