Web Analytics
More
    Reklāma

    Hyundai IONIQ5 N būs ap 600 zirgspēkiem, kā arī speciāls drifta režīms

    Jaunākie raksti

    Hyundai elektrisko IONIQ modeļu līnija nākamgad paplašināsies ar sporta auto – jau nākamgad ieradīsies IONIQ5 N. Pagaidām daudzas lietas par šo mašīnu īsti nav zināmas, taču viens no N divīzijas pārstāvjiem Alberts Bīrmans intervijā Austrālijas auto medijiem atklājis, ka auto jauda būs ap 600 zirgspēkiem.

    Zināms indikators, ko varam sagaidīt no šī modeļa, ir radniecīgais Kia EV6, kuram nupat iznāca EV6 GT versija – tas auto spēj attīstīt 576 zirgspēkus. Gan parastais, gan sporta modelis Kia un Hyundai gadījumā tiek ražoti uz vienas un tās pašas E-GMP platformas. Bīrmans intervijā nenosauc precīzu jaudas daudzumu, bet atklāj, ka minimums ir 580Zs, savukārt maksimums 620Zs. Iemesls kāpēc viņš neatklāj precīzu skaitli ir vienkāršs – Hyundai vēl nav pieņēmuši galīgo lēmumu.

    Bīrmans arī atklājis, ka mašīnai būs “Drift Mode” – tas nozīmē, ka lielākā daļa jaudas būs aizmugurējai asij, kā rezultātā ar mašīnu varēs doties sānslīdēs. Viņš arī pastāstīja, ka mašīnai būs jāiztur tie paši testi, kas parastajām N sporta automašīnām.

    Mašīna, visticamāk, būs aprīkota ar 77,4 kWh bateriju, savukārt vizuāli Hyundai plāno izmaiņas, lai N modelis atšķirtos no parastā. Hyundai ir paziņojis, ka mašīna tiks prezentēta nākamgad, taču nav precizēts, kad tieši tas notiks.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tītars
    13.09.2022 13:46

    Ja Hyundai plāno izlaist vēl vienu corner carver ioniq 5 formā, tas varētu būt kas iespaidīgs, ar visu to torque kas pieejams EV dzinējiem.

    Reklāma