Web Analytics
More
    Reklāma

    Android viedtālruņi drīzumā varētu noteikt, vai cilvēks klepo un krāc

    Jaunākie raksti

    Google reizē ar Android 9, kas tika izziņots 2018. gadā, izlaida speciālu lietotni Digital Wellbeing, kura ļauj iegūt dažādus veselības datus par lietotāju tikai ar telefona palīdzību. Sagaidāms, ka drīzumā tā spēs nolasīt arī to, vai cilvēks klepo un krāc.

    Jau maijā parādījās pirmā informācija, ka Google strādā pie iespējas noteikt klepošanu un krākšanu Android operētājsistēmā, un jaunākās ziņas norāda uz to, ka šī funkcionalitāte tiks iekļauta Digital Wellbeing lietotnē. Par to liecina pieejamā Beta versija, kurā redzams jauns uzstādījums – Cough & snore detection (latviski klepošanas un krākšanas noteikšana). Tā būs daļa no lietotnes gulēšanas režīma.

    Reklāma

    Darbība ir pavisam vienkārša, jo informācijas ieguvei tiks izmantots telefona mikrofons, un līdzīgi principu izmanto arī viedpulksteņi, taču tos nelieto tik daudz cilvēku. Līdz ar to Google izdomāja, ka šo taču var realizēt arī ar viedtālruņu mikrofoniem, jo lielai daļai cilvēku tie atradīsies netālu no galvas apvidus. Jau šobrīd Digital Wellbeing lietotne ir spējīga noteikt, cik ilgi cilvēks guļ, izmantojot telefona žiroskopu un apgaismojuma sensoru.

    Par krākšanu ir iespējams uzzināt arī no jaunākajiem Samsung Galaxy Watch sērijas viedpulksteņiem, kā arī otrās paaudzes viedpalīga Nest Hub. Jaunās iespējas norāda uz nākotnes plāniem, kādā veidā mēs varētu sekot līdz savai veselībai vien ar viedtālruņa palīdzību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    07.09.2022 12:35

    Nākamais būs šo datu nopludināšana apdrošinātājiem. Lai tie var konkrētiem indivīdiem uzlikt lielāku maksu par veselības apdrošināšanu.

    Last edited 1 year ago by Krotow
    KKTK
    08.09.2022 08:22
    Reply to  Krotow

    Tāpēc par cilvēkiem domājošajā pasaules daļā mums ir GDPR.

    Kristians
    07.09.2022 16:06

    Kas notiek ar “Kursors” autoriem? “Darbība ir pavisam vienkārši, jo informācijas ieguvei tiks izmantots telefona mikrofons, un līdzīgi principu izmanto arī viedpulksteņi…” Galotnes tiek labotas ar kādu autokorektoru?

    bobis
    11.09.2022 23:36

    Vai ari nurkst ka zombjs, datus var nosutit PVO galvenajam indietim.

    Reklāma