Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunais Porsche Taycan ieradīsies 2027. gadā, to papildinās elektriskais Panamera

    Jaunākie raksti

    Vairāki avoti ziņo, ka vācu autoražotājs Porsche jau uzsācis darbu pie sava populārā elektroauto Taycan jaunās paaudzes modeļa. Izskan informācija, ka ražotājs sācis attīstīt arī elektrisku versiju Panamera modelim, bet abiem auto pie klientiem būtu jānonāk ap 2027. gadu.

    Britu medijs Autocar, atsaucoties uz saviem avotiem ziņo, ka abi topošie elektriskie Porsche modeļi būs būvēti uz jaunās Volkswagen SSP platformas. Šobrīd šī platforma ir izstrādes stadijā, tai tuvāko gadu laikā nomainot šobrīd aktuālo MEB platformu. Tiek uzsvērts, ka, lai arī abi modeļi tehniski būs visai līdzīgi, Panamera joprojām būs ievērojami lielāka izmēros. Taycan saglabāsies fokuss uz braukšanas baudu un sniegumu, savukārt Panamera būs vērsta luksusklases virzienā.

    Porsche nometnē arī citi ar elektroauto saistīti jaunumi – ilgi gaidītais Macan EV ražošanā nonāks nākamgad, bet pie dīleriem pirmās mašīnas parādīsies 2024. gada sākumā. Gadu vēlāk sekos arī pilnīgi elektrisks Cayenne. Šie abi auto tiek būvēti uz otras Volkswagen koncerna platformas – PPE, kuru kopīgi attīsta Porsche un Audi.

    Prognozējams, ka Macan, Panamera un Cayenne saglabās versijas ar iekšdedzes dzinēju līdz pat aptuveni 2030. gadam, elektriskajam un parastajam modelim tiekot tirgotam vienlaikus. Pēc tam Porsche pilnībā pāries uz elektrību. Paralēli notiekot darbs pie vēl vairāku modeļu elektrificēšanas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma