Web Analytics
More
    Reklāma

    Toyota ziņo par jaunām investīcijām elektroauto bateriju ražošanai Japānā un ASV

    Jaunākie raksti

    Japāņu autoražotājs Toyota paziņojis par kopumā 5,6 miljardus dolāru vērtām investīcijām ASV un Japānā, lai ražotu elektroauto nepieciešamās baterijas. Toyota jau iepriekš bija apņēmusies investēt bateriju ražošanā ASV, bet tagad autoražotājs ievērojami palielinājis projektam paredzēto finansējumu.

    3,1 miljards dolāru paredzēts investīcijām “Himeji Plant of Prime Planet Energy & Solutions” rūpnīcai, kā arī Toyota rūpnīcām un īpašumiem. Atlikusī nauda tiks ieguldīta bateriju ražošanas rūpnīcā Ziemeļkalifornijas štatā ASV, lai paplašinātu jau iepriekš sākto projektu.

    Toyota plāni paredz, ka tas ik gadu ļaus ražot baterijas ar kopējo ietilpību 40GWh. Ar to pietiks, lai apgādātu aptuveni pusmiljonu automašīnu, pieņemot, ka bateriju ietilpība katram auto ir aptuveni 70-80 kWh. Ražošanai jaunajās rūpnīcās jāsākas laika posmā no 2024. līdz 2026. gadam.

    Toyota jau iepriekš izziņojusi vērienīgas, desmitiem miljardu dolāru vērtas investīcijas elektroauto attīstīšanai, apsolot investēt 70 miljardus dolāru līdz 2030. gadam. Autoražotāja pirmais elektriskais projekts bZ4x pagaidām bijis izgāšanās, jo mašīnām var nokrist riteņi, bet autoražotājs nekādi nespēj rast risinājumu, tāpēc Toyota neapmierinātajiem klientiem piedāvā gan dažādus labumus laikā, kad auto ir servisā, gan arī piedāvā auto atpirkt pilnībā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tītars
    05.09.2022 10:35

    Labāk vēlāk nekā nekad. Bēdīgs starts kādreizējam HYBRID čempionam.

    Reklāma