Web Analytics
More
    Reklāma

    Kādu laiku tīmeklī bijusi pieejama liela datubāze ar ķīniešu sejām un automašīnu numuriem

    Jaunākie raksti

    Vasaras pašā karstumā vairāku mēnešu garumā bija iespējams brīvi piekļūt novērošanas sistēmu iegūtajiem datiem par ķīniešiem, tomēr augusta vidū kāds beidzot šo informāciju paslēpis.

    Šie vizuālie dati pieder Ķīnas tehnoloģiju uzņēmuma Xinai Electronics, kas valstī nodarbojas ar dažādu kontrolējošo sistēmu uzstādīšanu, lai reģistrētu cilvēku sejas un automašīnu reģistrācijas numurus. Tie tiek izmantoti, lai pārbaudītu, kad darbinieki ierodas darbā vai to atstāj, kā arī nodrošina cilvēku uzraudzības sistēmu. Pēcāk datus var izmantot algu izmaksā, darba noslodzes un efektivitātes mērīšanā, kā arī citās uzskaitēs.

    Reklāma

    Visi iegūtie Xinai dati tiek glabāti mākoņservisā, un kā noskaidrojies, tad kādu laiku tiem principā varēja piekļūt ikviens interesents. Kā norāda pieejamā informācija, tad pieejami bijuši aptuveni 800 miljoni ierakstu. Tos uzgāja drošības pētnieks Anurag Sen, kurš tos uzgājis Alibaba uzturētā serverī, kas atradās Ķīnā. Glabātajai informācijai varēja pavisam viegli piekļūt caur tīmekļa adresi, un iegūt augstas izšķirtspējas cilvēku seju un automašīnu numuru attēlus.

    Avots: TechCrunch

    Par šo nopietno problēmu tika ziņots Xinai vadītājam, tomēr nekāda atbilde netika saņemta, taču zināms, ka dati vairs nebija šādi pieejami augusta vidū. Tiesa, tā gan nav pirmā reize, kad šajā pasaules daļā ir pieejama tik privāta informācija, jo savulaik līdzīgā veidā varēja piekļūt vienam miljardam ierakstu ar līdzīgiem datiem no Šanhajas iedzīvotājiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma