Web Analytics
More
    Reklāma

    Xiaomi elektroauto ražošanā varētu sadarboties ar autoražotāju BAIC

    Jaunākie raksti

    Ķīniešu tehnoloģiju uzņēmumam Xiaomi pagaidām īsti nesekmējas ar nepieciešamo atļauju iegūšanu, lai Ķīnā ražotu savu elektrisko mašīnu, izmantojot pašiem savu “Xiaomi Automobile” zīmolu. Ziņas no Ķīnas liecina, ka Xiaomi uzsācis pārrunas ar autoražotāju BAIC, lai kopīgi izstrādātu un ražotu Xiaomi elektriskās automašīnas.

    Ziņas par Xiaomi vēlmi ražot savas automašīnas parādījās pērn pavasarī, bet jau rudenī uzņēmums bija reģistrējis jaunu meitasuzņēmumu, kas būs atbildīgs tieši par elektroauto. Xiaomi vadība solīja vērienīgas investīcijas un pirmo elektroauto jau 2024. gadā, taču tuvojas 2022. gada beigas un uzņēmumam pagaidām īsti nav nekā, ko tas varētu parādīt plašākai publikai.

    Procesam pietuvināti avoti, kas vēlējušies palikt anonīmi, informējuši Bloomberg, ka abi ražotāji ir uzsākuši pārrunas un tiek apspriesti dažādi veidi, kā BAIC un Xiaomi varētu sadarboties. Izskanējusi informācija, ka Xiaomi varētu iegādāties daļas “Beijing Hyundai No.2” rūpnīcā – tai ir licence mašīnu ražošanai Ķīnā, bet šādas licences trūkst Xiaomi. Lai tur ražotu iecerētos elektroauto, rūpnīcai būtu jāveic būtiski modernizācijas darbi, taču tai ir nepieciešamā kapacitāte, lai tādu darbu tur veiktu.

    Ja Xiaomi tik tiešām vēlas piepildīt solījumu un savu pirmo elektroauto palaist tirgū 2024. gadā, tad sadarbība ar kādu autoražotāju nu jau šķiet neizbēgama. Pat vienojoties par sadarbību ar BAIC vai jebkuru citu ražotāju, Xiaomi tik un tā jāpaveic lērums darbu, lai mašīnu varētu sākt ražot un tā būtu konkurētspējīga.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma