Web Analytics
More
    Reklāma

    Digitālo inovāciju parks izsludina apmācību programmu “Tech Kick”

    Jaunākie raksti

    Digitālo inovāciju parks, atzīmējot savu divu gadu jubileju, turpinot veiksmīgi iesākto, uzsāks jaunu digitālo prasmju apmācību programmu, kā arī apņemas dot iespēju vismaz 1000 cilvēkiem nākamajos trijos gados ielūkoties un iesākt savas gaitas informāciju tehnoloģiju pasaulē.

    Augustā Digitālo inovāciju parks (DIGIP) atzīmēja savu otro dzimšanas dienu un, saglabājot savu vīziju par sabiedrību ar augstām digitālām prasmēm, izziņo jaunu digitālo prasmju apmācību programmu “Tech Kick”, kuras mērķis būs palīdzēt cilvēkiem izmēģināt savus spēkus informāciju tehnoloģiju jomā un atrast sev piemērotāko profesiju. “Tech Kick” ir tiešsaistes apmācību platforma, kura īsu apmācību kursu veidā dos ikvienam interesentam iespēju apgūt mūsdienīgas un pieprasītas IT jomas prasmes un jaudīgi uzsākt darbu kādā no IT profesijām.

    Reklāma

    Pasaules straujais attīstības temps, pārmaiņu laiki un nedrošība mūsdienās jau skar praktiski ikvienu nodarbinātības jomu. Īpaši tas ir novērojams informāciju tehnoloģiju (IT) pasaulē. Strauji pieaug pieprasījums pēc augstākās kvalifikācijas profesijām, pēc Ekonomikas ministrijas datiem to skaits, salīdzinot ar 2010. gadu, pieaudzis par vairāk nekā 40 tūkstošiem; 21 tūkstotis jaunu darbinieku – informācijas un komunikācijas jomu profesijās. Gada laikā speciālistu pieprasījums Latvijā IT jomā audzis par divarpus tūkstošiem. Lai arī dinamiska un prasa sekot līdzi pārmaiņām un inovācijām, IT joma parasti dod augstākus ienākumus un ļauj brīvāk izvēlēties darba vidi un veidu kā strādāt nekā citās profesijās.

    Lai atvieglotu nonākšanu IT jomā, DIGIP komanda izsludina apmācību programmu “Tech Kick”. Cilvēkiem ir nepieciešamas jaunas prasmes, kuras var iegūt īsā laikā, un kas ļautu iepazīt un uzsākt veiksmīgi darboties kādā IT profesijā. DIGIP izvirza sev mērķi nākamo triju gadu laikā dot iespēju vismaz 1000 cilvēkiem  iegūt jaunas prasmes un uzsākt veiksmīgu startu, dažiem tik noslēpumainajā, IT pasaulē. “Tech Kick” programma informēs par darba ikdienu, izaicinājumiem un izaugsmes iespējām, paralēli realizējot vairākus praktiskus uzdevumus, tādējādi iesākot savu profesionāļa portfolio. Intensīvas digitālo prasmju apmācības noritēs  divu līdz četru nedēļu garumā, un atkarībā no izvēlētā iesaistes līmeņa, tiks nodrošinātas regulāras tiešsaistes nodarbības, video lekcijas, kuras varēs noskatīties sev ērtā laikā, jomas profesionāļu iesaisti, kopienas sadarbību un citus vērtīgus apmācību elementus, kas ļaus iepazīt izvēlēto IT karjeras virzienu un  sagatavoties veiksmīgam startam izvēlētajā IT nozarē. Mērķtiecīgākajiem būs iespēja piekļūt īpašam mentoru atbalstam un personalizētām apmācībām – stratēģijas sesijas, progresa mērīšana un konsultācijas arī pēc apmācību beigām.

    Interesentiem būs iespēja arī izvēlēties vēlamākos apmācību kursus. Mājas lapā www.digip.lv/techkick ir iespējams nobalsot par sev tīkamāko un rezultāti tiks ņemti vērā, veidojot nākotnes apmācības. Pirmais digitālo prasmju kurss par mājaslapu izstrādi radošiem cilvēkiem bez īpašām priekšzināšanām tiks īstenots ar Liepājas pašvaldības atbalstu un sāksies jau 3. oktobrī un tam pieteikties varēs jau šobrīd. Nodarbības notiks tiešsaistē, nodrošinot lekciju un mācību materiālu piekļuvi katram ērtā laikā. Mācību saturu veido nozares profesionāļi, liekot uzsvaru tieši uz praktisku iemaņu apgūšanu.

    Apmācību programmas vadītāja Agate Ambulte, programmētāja ar astoņu gadu pieredzi, bieži saskaras ar jautājumiem par to kā sākt darboties IT jomā un kādas prasmes tam ir nepieciešamas. Lai palīdzētu šo procesu padarīt iespējami vieglu, Digitālo inovāciju parks jau vairākkārtīgi rīkojis apmācības, lai sniegtu interesentiem praktiskas zināšanas par dažādām IT jomām, īstenotas apmācības spēļu izstrādes, digitālās uzņēmējdarbības un pat mākslīgā intelekta jomās.

    “Tech Kick” apmācību platforma veidota uz veiksmīgas apmācību programmas “Digital Kick” pieredzes. “Digital Kick” apmācības Latvijas sievietēm, kas pandēmijas ietekmē bija bez pastāvīgas darba vietas, deva iespēju savu hobiju vai aizraušanos attīstīt no idejas līdz digitālajam biznesam. Programma guva lielu atsaucību un pierādīja apmācību nepieciešamību sabiedrībā, tādēļ šis veiksmīgais piemērs pilnveidots un piemērots jau plašam interesentu lokam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma