Web Analytics
More
    Reklāma

    “Instagram” pēc noklusējuma pusaudžiem ierobežos sensitīvu saturu

    Jaunākie raksti

    Ņemot vērā iepriekš izskanējušās bažas par “Instagram” ietekmi uz pusaudžu psiholoģisko un emocionālo veselību, uzņēmums turpina strādāt pie tā, lai jaunākiem lietotājiem ierobežotu piekļuves iespējas sensitīvam saturam. “Instagram” jaunākie centieni šajā jomā rezultējušies ar to, ka pēc noklusējuma jauniešiem līdz 16 gadu vecumam tiks ierobežots sensitīvs saturs.

    Uzņēmums paziņojis, ka automātiski ieslēgs ierobežojošāko satura filtru visiem jaunajiem lietotājiem, kuri ir jaunāki par 16 gadiem. To pašu uzņēmums iesaka darīt arī jau esošajiem lietotājiem vecumā līdz 16 gadiem. Šeit jāpiezīmē, ka “Instagram” vasaras sākumā pārdēvēja esošos satura iestatījumus, kas tagad tiek kategorizēti kā “mazāk”, “standarts” un “vairāk” un ierobežo saturu, kas ietver vardarbību, seksuālus attēlus, kosmētiskās procedūras un citas sensitīvas tēmas. Tikai vismaz 18 gadus veci lietotāji var piekļūt opcijai “vairāk”, kas attiecīgi piedāvā vismazāk izfiltrēto un sensitīvāko saturu.

    Reklāma

    Līdz ar to tagad jaunajiem “Instagram” lietotājiem, kuri jaunāki par 16 gadiem, pēc noklusējuma būs ieslēgts iestatījums “mazāk”, kas ietekmēs satura veidu, ko viņi redz visā platformā, tostarp meklēšanā, “Reels”, ieteiktajos kontos, mirkļbirkās jeb heštagos un citviet. Līdztekus tam uzņēmums lūgs arī visiem esošajiem šī vecumposma lietotājiem pārbaudīt savus iestatījumus, kas attiecas uz privātuma lietām, kā arī jautās, vai viņi vēlas atjaunināt funkciju, kas ierobežo lietotnē pavadīto laiku.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma