Web Analytics
More
    Reklāma

    Elektriskais Mercedes EQG būs pirmais, kas saņems jaunās, īpaši efektīvās tehnoloģijas

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs Mercedes šā gada laikā demonstrējis savas spējas elektroauto lauciņā, izmantojot EQXX konceptauto, kas ar vienu uzlādi nobrauca vairāk nekā 1000 kilometru garu distanci. Autoražotājs apstiprinājis, ka gaidāmais EQG, kas ir elektrisks G-klases radinieks, būs pirmais no elektriskajiem modeļiem, kas saņems jaunās paaudzes baterijas un elektromotorus, kas ievērojami palielinās mašīnas sniedzamību ar vienu uzlādi.

    Plānots, ka šis modelis nonāks tirgū 2025. gadā un tas būs pirmais, kas sērijveidā izmantos EQXX atrādītās tehnoloģijas. Pēc tam šīs jaunās tehnoloģijas pamazām nonāks arī citos Mercedes modeļos. Jaunā tipa baterijas izstrādātas kopā ar ASV uzņēmumu “Sila Nanotechnologies”. Tajās izmantots silīcija anods, kā arī veiktas citas ķīmiskas izmaiņas, kā rezultātā bateriju šūnu energoietilpība palielinājusies par 20-40 procentiem, salīdzinot ar šobrīd izmantotajām baterijām.

    Tas nozīmē, ka vienāda izmēra un tilpuma baterijās iespējams uzglabāt vairāk elektrības, kā rezultātā palielinās sniedzamība ar vienu uzlādi, bet nav nepieciešams palielināt pašas baterijas. EQXX baterija ir ar aptuveni 100 kWh ietilpību, bet tās svars ir 495 kilogrami. Konkrētais auto fantastisku efektivitāti sasniedza, pateicoties aerodinamiskiem risinājumiem, kā arī bateriju termoregulācijas sistēmai. G-klases elektriskais līdzinieks noteikti nebūs tik aerodinamisks.

    Topošais modelis tiek izstrādāts, izmantojot pašreizējās G-klases šasiju, bet tā ir modificēta, lai tajā ievietotu baterijas un tā spētu izturēt to svaru. Pirmoreiz šī modeļa konceptu Mercedes demonstrēja pērn, solot, ka tas izmantos četrus elektriskos motorus.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma