Web Analytics
More
    Reklāma

    Austrālijā vēlas ieviest papildus braukšanas apmācības jaudīgo mašīnu īpašniekiem

    Jaunākie raksti

    Likumdevēji Dienvidaustrālijas štatā nākuši klajā ar jaunu iniciatīvu, kas paredz papildu braukšanas apmācības jaudīgo sporta mašīnu īpašniekiem. Skaidrs, ka šāds ierosinājums diez vai tiks sagaidīts ar lielu sajūsmu, bet austrālieši vēlas ieviest arī aizliegumu atslēgt saķeres kontroli. Nekāda drifta!

    Šādām iniciatīvām gan ir pilnīgi reāls, asinīm rakstīts pamatojums – 2019. gadā kāds Lamborghini Huracan vadītājs notrieca un nogalināja pusaudzi. Štata premjerministrs pēc šī negadījuma apmeklēja bojāgājušās jaunietes ģimeni un apsolīja, ka tiks pieņemti mēri, lai nekas tamlīdzīgs neatkārtotos. Plānoti vēl citi likumgrozījumi attiecībā uz cilvēkiem, kas pieķerti bīstamā braukšanā vai izraisījuši negadījumu ar letālām sekām

    Lai arī tas radīs vēl papildus ierobežojumus auto entuziastiem, šī varētu būt tā sadaļa, kur papildus ierobežojumi patiesībā ir laba lieta. Ja mēs tā padomājam, tad jaunie šoferi autoskolā tiek apmācīti ar pilnīgi parastiem hečbekiem, atsevišķos gadījumos arī ar cita virsbūves tipa mašīnām, bet neviena no tām nav jaudīga mašīna. Vadītāji nav apmācīti, kā rīkoties un savaldīt simtiem zirgspēku jaudīgas mašīnas. Braucot ar šādu auto piemetam klāt vēlmi pazīmēties, un ir acīmredzami skaidrs, cik ātri lietas var noiet greizi.

    Austrālijā plānotie likumu grozījumi nekādā veidā neaizliedz superauto ar simtiem zirgspēku, taču tie pieprasa speciālu apmācību. Lai drīkstētu braukt ar fūri vai moci, arī jāiziet braukšanas apmācības. Acīmredzot Austrālijā vairs nepietiks tikai ar naudu, lai brauktu ar Lamborghini, Ferrari un citām ļoti jaudīgām mašīnām. Būs arī jāmācās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    25.08.2022 10:28

    Drīz, pavisam drīz visi auto būs ar čipu, kas neļaus pārsniegt atļauto ātrumu un pilna jauda atvērsies tikai tad, kad auto pēc GPS datiem konstatēs, ka tas atrodas sacīkšu trasē. :)
    Visi tie jaudīgie un sportiskie auto kļūs bezjēdzīgi!

    Biteme
    25.08.2022 10:45
    Reply to  Skābene

    Vot, kur problēma? Zinu cilvēkus, kas regulāri brauc uz trasēm un kurina tur riepas un naudu. Pa ielu brauc ņipri, bet bez izpausmēm, kas raksturīgas pseidoreiseriem un kaitina apkārtējos. Tiešām nesaprotu, kas cilvēkiem liek domāt ka jaudīgs auto ir vajadzīgs CSN pārkāpšanai.

    KKTK
    25.08.2022 13:38
    Reply to  Biteme

    Mazvērtības kompleksi.

    Skābene
    26.08.2022 10:05
    Reply to  Biteme

    Problēma slēpjas tajā, ka neviens jau nepērk Lambo, Bugatti, McLaren, Pagani, lai brauktu uz 90km/h. :)
    Viper vispār tika tirgoti tikai komplektā ar braukšanas apmācību, jo bez apmācības jebkurš ikdienas braucējs to auto visticamāk sasitīs jau pirmajā līkumā! :D

    Biteme
    26.08.2022 10:34
    Reply to  Skābene

    Šo auto primārais mērķis nav pat pārvietošanās, bet demonstrēt īpašnieka vietu hierarhijā, ko viņi paši sev ir izdomājuši. Ar tiem vispār var nebraukt, ja skatāmies saknē.

    Letiņš
    26.08.2022 17:30

    Vau ! Tramvajā pirdēji spriež par superauto !

    Reklāma