Web Analytics
More
    Reklāma

    No 2024. gada Volkswagen Norvēģijā piedāvās tikai elektroauto

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs Volkswagen paziņojis, ka no 2024. gada Norvēģijā piedāvās tikai un vienīgi elektriskās automašīnas. Kā lieliski zināms, Norvēģija ir pasaulē vadošā valsts pārejā uz elektroauto – 2021. gadā 64,5% pārdoto mašīnu šajā Skandināvijas valstī bija pilnībā elektriskas, savukārt lielākā daļa ar iekšdedzes dzinēju aprīkotie auto bija hibrīdu formā.

    Par šādu lēmumu ziņo Norvēģijas medijs Postsen, rakstot, ka jaunā politika stāsies spēkā no 2024. gada 1. janvāra. Sagaidāms, ka Volkswagen pārstāvji Norvēģijā šo informāciju oficiāli apstiprinās tuvākajās dienās plānotā pasākumā.

    Šā gada pirmajā pusē vislabāk pārdotais auto Norvēģijā bija Tesla Model Y, bet tam sekoja tieši populārais Volkswagen ID.4 krosovers. Norvēģijā tiek tirgoti arī ID.3 un ID.5 modeļi. Pirms diviem gadiem ID.3 uz laiku pat bija Norvēģijā vislabāk tirgotais elektroauto, taču jaunu modeļu ienākšana tirgū krietni samazinājusi tā tirgus daļu. Norvēģija kļuvusi par lielāko ID.Buzz pasūtītāju – norvēģi šo modeli pasūtījuši vairāk nekā Vācijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma