Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla rūpnīca Šanhajā arvien vairāk koncentrējas eksportam paredzētu mašīnu ražošanai

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotāja Tesla rūpnīca Šanhajā līdz šim bijis nopietns stūrakmens uzņēmuma biznesā un galvenais Ķīnas apgādnieks – pieprasījums pēc Tesla mašīnām Ķīnā ir milzīgs un tieši Šanhaja apgādāja Ķīnas tirgu. Lai arī pēdējie daži mēneši šajā rūpnīcā Covid izraisītu problēmu dēļ nav bijuši viegli, darbs tur atkal uzņēmis apgriezienus un tiek ziņots, ka Tesla šajā rūpnīcā arvien vairāk koncentrējas eksportam, proti, mašīnas no Šanhajas nepaliek Ķīnā, bet tiek sūtītas uz citām pasaules daļām.

    Ar dronu filmēts video Šanhajas ostā liecina, ka Tesla piestātnē jau novietojuši lielu daudzumu automašīnu, kas gaida savu iekraušanu un nosūtīšanu uz citām pasaules vietām. Interesanti, ka autoražotājs no Šanhajas nupat jau nosūtīja lielu automašīnu kravu – Tesla arī iepriekš lielu daudzumu mašīnu novietojusi vienā vietā, gatavojoties transportēšanai, taču parasti piestātnes piepildīšana ar jaunu partiju nenotiek tik strauji, kā tas fiksēts šajā reizē. Rūpnīca Šanhajā nupat svinēja apaļu jubileju – šajā rūpnīcā saražots miljons automašīnu.

    Tiek vēstīts, ka vismaz daļa no piestātnē esošajām mašīnām ir ar stūri labajā pusē. Tas nozīmē, ka auto sūtīs uz Austrāliju. Arī daļa no iepriekšējās partijas esot devusies tieši ķenguru zemes virzienā, lai gan Austrālija, ārpus lielpilsētām, šķiet viena no visnepiemērotākajām vietām elektroauto ekspluatācijai, ņemot vērā klimatiskos apstākļus, attālumus un citus riskus.

    Tesla vadītājs Īlons Masks iepriekš publiski lepojies, ka ražošanas jauda rūpnīcā palielinājusies, bet šobrīd tiek uzskatīts, ka Tesla fokuss šajā rūpnīcā ir tieši uz eksportu nevis Ķīnas tirgu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma