Web Analytics
More
    Reklāma

    BMW apsverot iespēju kopēt Tesla 4680 bateriju formātu

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs BMW apsverot iespēju kopēt Tesla ieviesto 4680 bateriju formātu. Tesla ar šīm bateriju šūnām pirmoreiz iepazīstināja 2020. gada rudenī, bet tagad tās pamazām sāk parādīties sērijveida automašīnās. Tās ir lielākās cilindriskās bateriju šūnas, kādas līdz šim izmantotas elektroauto, savukārt bateriju ražotāji tikmēr steidz radīt savus prototipus un tos piegādāt Tesla, lai censtos noslēgt piegādes līgumu.

    Situācijai pietuvināti avoti ziņo, ka BMW grasās sadarboties ar ķīniešu bateriju ražotāju EVE. Šis uzņēmums pagaidām ir mazāk zināms nekā citi ķīniešu konkurenti. Ziņu aģentūra Reuters, atsaucoties uz saviem avotiem ziņo, ka EVE piegādās cilindriskas formas baterijas BMW elektriskajiem modeļiem Eiropā. Vācu autoražotājs seko līdzi, kā Tesla veicas ar šīm baterijām un vēloties izmantot šāda tipa baterijas savās mašīnās.

    Kā tas pierasts, BMW pārstāvji šīs ziņas pagaidām nav komentējuši, taču izskan ziņas, ka no BMW septembra sākumā varam sagaidīt tieši ar baterijām saistītus jaunumus. Tikmēr ķīniešu bateriju ražotājs esot ieplānojis vērienīgu rūpnīcu Ķīnas centrālajā daļā, lai palielinātu savus bateriju ražošanas apjomus un sastādītu lielāku konkurenci citiem ķīniešu ražotājiem šajā sektorā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    azad
    20.08.2022 04:41

    Lai abonē no Teslas.

    Reklāma