Web Analytics
More
    Reklāma

    874 Zs jaudīgo Polestar 6 elektroauto sagaidīsim 2026. gadā

    Jaunākie raksti

    Pirms dažiem mēnešiem elektroauto ražotājs Polestar iepazīstināja ar elektriska sporta auto konceptu, kuram var nolaist jumtu. Jau toreiz uzņēmuma vadītājs Tomass Ingenlats izteicās, ka būtu bezatbildīgi šādu auto nenogādāt ražošanā, taču viņš nevarēja apstiprināt, ka tas tiešām notiks. Jau tobrīd viņš norādīja, ka elektrisks kabriolets ir “neizmantota iespēja”. Ingenlats savu tomēr ir panācis – O2 koncepts 2026. gadā ieradīsies pie klientiem kā Polestar 6 ar 874Zs jaudu un tam varēs nolaist jumtu.

    Lēmums pieņemts, jo no klientiem saņemta milzīga atsaucība, tāpēc Polestar saskata klientu bāzi šāda auto ražošanai un tirgošanai. Auto būs veidots uz tās pašas platformas, ko izmantos Polestar 5 (tirgū nonāks 2025. gadā), tas būs aprīkots ar 800V bateriju sistēmu, kā arī izmantos divus elektriskos motorus, kas attīstīs 874Zs jaudu.

    Šis modelis nu jau kļūs par vienu no vairākiem elektriskajiem sporta auto, kas tuvāko gadu laikā ienāks tirgū – šādi modeļi ir padomā arī Lotus, Alpine un Porsche, savukārt Polestar 6 vairāk plānots kā luksusklases auto garākiem gabaliem, bet no konkurentiem to atšķirs nolaižamais jumts. Visas tehniskās detaļas autoražotājs atklās pakāpeniski nākamo gadu laikā, šai mašīnai pamazām tuvojoties tirgum.

    O2 konceptauto garums ir 4,6 metri, tas aprīkots ar 22 collu diskiem un virsbūvi, kas veidota maksimāli aerodinamiska. Mašīna veidota, liekot īpašu uzsvaru uz ilgtspēju – salonā izmantots pārstrādāts poliesters. Arī citviet mašīnas uzbūvē maksimāli daudz izmantoti atkārtoti pārstrādāti materiāli.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lauris
    18.08.2022 13:42

    Tik daudz brīnumainu solījumu ir dzirdēts no šīm viena auto konceptkompānijām, ka neticētu nevienam viņu vārdam. Ir sevišķi ja sola pēc 4 un vairāk gadiem. Pietiek jau ar Elonu, kurš sola Roadsteru un Cybertruck jau vairākus gadus, bet tā arī neesam ieraudzījuši.

    Reinis Rozitis
    18.08.2022 18:37
    Reply to  Lauris

    > Tik daudz brīnumainu solījumu ir dzirdēts no šīm viena auto konceptkompānijām .. bet tā arī neesam ieraudzījuši.

    Ir masu produkti un specifiski/nišas.

    Ko šajā gadījumā nozīmē “neesam ieraudzījuši” – tā kā daudz Koeningseggus dzīvē esi redzējis?, bet praksē viņi eksistē (cik tur pāris/pārdesmit/-simt eksemplāri uzražoti/notirgoti) un ir tehnoloģiski “jumtu raujuši” (koncept-)auto ..

    Polestar 2 (kas gan, protams, nepretendē uz nekāda “hiperkāra” statusu) Latvijā ir redzēti braukalējam..

    Reklāma