Web Analytics
More
    Reklāma

    480 kW jauda un 200 kilometri 5 minūtēs – XPeng prezentē jaunu uzlādes iekārtu

    Jaunākie raksti

    Ķīniešu uzņēmums XPeng iepazīstinājis ar īpaši jaudīgu elektroauto  uzlādes iekārtu “S4”, kas var lādēt mašīnu ar 480 kW jaudu. Ražotājs šādas iekārtas tapšanu izziņoja pagājušā gada beigās, savukārt atklāšanas pasākumā ražotājs atrādīja iekārtas potenciālu, izmantojot paši sevis izstrādātu automašīnu.

    Demonstrācijas pasākumā tika lietots XPeng G9 modelis, kas drīzumā tiks laists tirgū Ķīnā un auto tehniski ir spējīgs izmantot šīs iekārtas sniegto jaudu gandrīz pilnībā. Prezentācijas video liecina, ka auto 5 minūšu laikā ielādēja gana daudz enerģijas, lai nobrauktu 210 kilometrus. Uzlādes jauda pašā sākumā bija 150 kW, bet minūtes laikā tā jau bija pārsniegusi 400 kW jaudu, savukārt pēc aptuveni 3 minūtēm uzlādes jauda jau bija 443 kW, kas ir ļoti iespaidīgi.

    To varam skaidrot ar faktu, ka mašīna pie uzlādes iekārtas bija ieradusies ar nelielu atlikumu, kas ļāva pilnvērtīgi izmantot iekārtas sniegtās iespējas. Pirmā “S4” iekārta uzstādīta Guangžou pilsētā, savukārt turpmāk tās tiks uzstādītas pilsētās, kur pasūtīts visvairāk G9 modeļa automašīnu. Nākamā gada laikā ķīniešu ražotājs šo uzlādes iekārtu jau plāno uzstādīt lielākajās valsts pilsētās un reģionu centros, kā arī uz galvenajiem lielceļiem, savukārt 2025. gadā XPeng plāno jau 2000 tik jaudīgus lādētājus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Papajsss
    17.08.2022 20:27

    Ķīnieši aizvien biežāk un biežāk ar saviem tehnoloģiskajiem panākumiem pārsteidz pasauli. Tas priecē, vismaz kāds sastāda konkurenci rietumiem.

    Skābene
    18.08.2022 10:00
    Reply to  Papajsss

    Pareizāk sakot ieliek kloķi rietumiem!

    Biteme
    18.08.2022 10:07
    Reply to  Skābene

    Konkurence – tas ir lieliski. Bet nevajag cerēt ka CCP ir uzņēmēji, viņi tomēr ir ideologi.

    Reklāma