Web Analytics
More
    Reklāma

    Porsche sniedz acīmredzamu mājienu par iesaistīšanos Pirmajā formulā

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotāju Audi un Porsche plāni iesaistīties Pirmajā formulā no 2026. gada ir viens no sliktāk glabātajiem noslēpumiem, kāds pēdējā laikā redzēts – baumas par to cirkulējušas nepārtraukti. Audi pamazām pārņems Alfa Romeo, savukārt Porsche visu laiku saistīts ar Red Bull komandu. Tagad Porsche sniedzis nepārprotamu mājienu, iesniedzot pieteikumu Vācijas preču zīmju un patentu birojā.

    Autoražotājs pieteicis preču zīmi “F1nally”. Tas izsaka pilnīgi visu, vai ne? Precīzāku ieskatu var gūt, pētot, kādām kategorijām šī preču zīme ir pieteikta. Daļa no tām saistīta ar šīs preču zīmes lietošanu dažādām precēm un suvenīriem. Tāpat preču zīme pieteikta tā, lai Porsche varētu dibināt pilnvērtīgi funkcionējošu uzņēmumu ar šādu nosaukumu. Tam ir iespējas strādāt izpētes un attīstības lauciņā visdažādākajās sfērās.

    Reklāma

    Tas, savukārt, kaut nedaudz paver priekškaru tajā, ko autoražotājs plāno savā F1 projektā. 2026. gadā stāsies spēkā jaunie dzinēju noteikumi, bet vienlaikus F1 pāries uz pilnībā sintētisku degvielu. Red Bull pagaidām turpina pašreizējo jaudas agregātu attīstību, bet viņiem būs vajadzīgs jauns dzinēju piegādātājs. Turklāt, Porsche ir pieredze ar sintētiskajām degvielām, jo vācu autoražotājs ir viens no tiem, kas ļoti daudz strādā pie šādu degvielu attīstības. Vienvārdsakot, viss saliekas perfekti.

    Baumas par šo sadarbību ir cirkulējušas ārkārtīgi ilgi, turklāt jau pirms kāda laika bija gaidāms oficiāls paziņojums, taču visi F1 pietuvinātie avoti uzskata, ka oficiāls paziņojums tik un tā ir tikai laika jautājums.

    AvotsCarBuzz
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    16.08.2022 09:16

    Tas ir negaidīti. Man bija iespaids, ka F1 ir zaudējis masveidīgumu, pārvērties par frīkšovu un tā lieta iet uz grunti. F1 ir pirmsinterneta laiku dinozaurs, kā man šķiet, un tā pastāvēšana jebkādā veidā jau ir fenomens. Bet izrādās, ka kāds vēl gatavojas tajā iet iekšā….

    Serde
    17.08.2022 09:42
    Reply to  Biteme

    Tas gan, šobrīd tikai eirovīzijas un praidi ir “topiņā”…

    Reklāma