Web Analytics
More
    Reklāma

    Īlons Masks dod mājienu, ka varētu izveidot pats savu sociālo mediju platformu

    Jaunākie raksti

    Ievērojamu uzmanību šajā vasarā bija piesaistījis Īlona Maska lēmums iegādāties “Twitter”. Diemžēl nekas dižs no šī darījuma nesanāca, jo Masks aizdomās par viltus profilu lielo īpatsvaru darījumu pārtrauca, kā rezultātā oktobrī stāsies tiesas priekšā. Kā šis tiesas process beigsies, vēl ir uz jautājuma zīmes, taču, ja nekas nesaies kā paredzēts, Maskam, šķiet, ir alternatīva – sava sociālā platforma, kurai jau ir domēns – x.com.

    Tas varētu liecināt par to, ka, ja pat “Twitter” darījums neizdotos, Masks joprojām būtu gatavs iesaistīties sociālas platformas izveidē. Šajā gadījumā tā būtu pavisam jauna sociālā platforma, kuras domēns x.com arī neizsaka neko daudz.

    Vienlaikus zināms, ka šis domēns jau labu laiku pieder Maskam. x.com sākotnēji bija tiešsaistes banka, kuru Masks līdzradīja 1999. gadā. Pēc tam uzņēmums apvienojās ar citu maksājumu sistēmu un kļuva par “PayPal”, ko “eBay” 2002. gadā iegādājās par 1,5 miljardiem ASV dolāru. 2017. gadā Masks šo domēnu atpirka no “PayPal”, taču aktīvi šajā vietnē nav darbojies. Precīzāk, atverot x.com mājaslapu, viss, ko redzi, ir x burtiņš lapas kreisajā stūrī.

    Ja Masks tik tiešām apsver ideju par šo mājaslapu, tad varētu būt dažas versijas, ko tā varētu piedāvāt. Masks ir daudz runājis par vārda brīvību un satura ierobežojumiem. Līdz ar to šī vietne varētu kalpot kā vieta, kur ikviens var brīvi izteikties. Tomēr pagaidām šie vēl ir minējumi, un kaut kas skaidrāks varētu tapt pēc šī tiesas procesa, kas sāksies 17. oktobrī.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Usinss
    15.08.2022 12:19

    Čalim vispirms būs jāatbild par to, kur nogrūda 7 miljardus, ko ieguva no sava uz’ņemuma akciju pārdošanas. Taču solīja, ka būs pēdējais, kas pārdos sava uzņēmuma akcijas, a te atrada ieganstu, ķipa vajag naudiņu twitter iegādei, un tad ui, nenopirku, bet naudiņu atpakaļ uzņēmumā neinvestēja…. Un akcionāri sāk satraukties. Sagaidīs, kad beigsies solar roof lieta un būs nākamā tiesas prāva

    davix
    15.08.2022 14:32

    Tramps 2 – kad teiktajā sāk neieklausīties/ignorēt, tad nākas vien taisīt savu sociālo mediju platformu – kur turpināt pelnīt uz saviem kvēlajiem faniem. Viņam taču vajadzēs kādu mediju, kur atspēkot visu iepriekš doto solījumu neizpildi, kā arī vajadzēs platformu, kur turpināt paust savu informāciju, jo ar laiku oficiālie mediji to vairs neizplatīs (jo neviens vairs neuzņemsies atbildību par viņa paustās informācijas ticamību).

    Reklāma