Web Analytics
More
    Reklāma

    Lada sniedz ieskatu savā gaidāmajā elektroauto, kas bāzēts 20 gadus vecā Dacia modelī

    Jaunākie raksti

    Krievijai sākot bezjēdzīgu karu Ukrainā, okupantu valsti pameta visi ārzemju autoražotāji, savukārt Renault, lai arī mazliet negribīgi, tomēr atbrīvojās no savām Avtovaz daļām, kas pārgāja valsts kontrolē par simbolisku samaksu. Avtovaz zīmols Lada jūnijā atsāka ražot Lada Largus furgonu, izmantojot detaļas, kas mētājas noliktavās. Kā zināms, krieviem sankciju dēļ nav iespējams importēt detaļas no rietumiem, bet tās viņu autobūvē ir vitāli nepieciešamas.

    Lai nu kā, krievu ambīcijas ir neremdināmas. Largus pēc būtības ir Dacia Logan pirmās paaudzes modelis, kas tika prezentēts 2004. gadā, tikai ar Lada simboliku. Tagad krievi izdomājuši, ka šim pirms 20 gadiem izstrādātajam modelim jārada elektriska versija ar nosaukumu e-Largus. Tas kļūs par pirmo Lada sērijveida elektroauto. Jāatceras, ka Logan savulaik tika izstrādāts ar domu, lai tas būtu maksimāli lēts, Dacia toreiz paņemot Renault mezglus un vienkāršojot visu, ko vien iespējams vienkāršot.

    Lada publicējusi foto ar gaidāmo mašīnu, taču pagaidām ražotājs izvairījies dalīties ar tehniskajiem parametriem. Šobrīd turpinās auto attīstības darbi, kas uzdoti komandai no Lada rūpnīcas Iževskas pilsētā. Lada acīmredzami izmantojusi to pašu pieeju, ko daudzi citi autoražotāji, kas modeli ar iekšdedzes dzinēju pārveidojuši par elektroauto – radiatora restes vietā ir melns plastmasas gabals, savukārt auto piešķirti zili akcenti, kas atgādina par ekoloģiskumu.

    Publicētajā attēlā redzamais auto ir furgons ar divām sēdvietām. Nav ziņu, kad un vai vispār plānota versija cilvēku pārvadāšanai. Papildus informācija par šo projektu tiks izziņota vēlāk. Tiek ziņots, ka rūpnīcu Iževskā plānots pārveidot par “industriālo parku”, tādējādi cenšoties apiet starptautiskās sankcijas. Tāpat Lada sadarbošoties ar vietējām varasiestādēm, lai attīstītu elektroauto uzlādes infrastruktūru. Autoražotājs atsācis darbību, šobrīd ražojot vienkāršotu “Granta” modeli, kā arī slaveno apvidnieku “Ņiva”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    09.08.2022 10:07

    Kravas kastē laikam būs vecie labie svina akumulatori! :D

    Biteme
    09.08.2022 10:12

    Elektriskie Lada furgoni būs piemēroti daudzo apbedīšanas ceremoniju apkalpošanai. Kravas kastē pietiks vietas zārkam un vainagiem, bet elektriskā auto klusā gaita lieliski iekļausies kapsētas noskaņā.

    digitalk
    09.08.2022 13:35
    Reply to  Biteme

    vienīgi pārkrāsot nāksies. pat vārnas ir sociāli atbildīgas un pa kapsētām tikai melnā tusē.

    Rrr
    10.08.2022 16:31

    Galvenais lai aizmugureja lampa nav visas aizmugure splatuma :D

    Reklāma