Web Analytics
More
    Reklāma

    Masks pieļauj, ka nākamā Tesla rūpnīca būs Kanādā

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotāja Tesla vadītājs Īlons Masks pieļāvis iespēju, ka uzņēmuma nākamā rūpnīca atradīsies Kanādā. Masks šādu iespējamību izteicis tikšanās laikā Tesla Gigafactory Texas rūpnīcā, sakot, ka oficiāls paziņojums par jaunu rūpnīcu varētu sekot jau līdz gada beigām.

    Tesla nupat atvēra divas jaunas rūpnīcas, sākot mašīnu ražošanu Gigafactory Texas un arī Gigafactory Berlin rūpnīcās. Masks norādījis, ka tiek plānotas jaunas rūpnīcas, bet viņš neiedziļinājās detaļās par atrašanās vietu. Baumu līmenī izskanējušas runas par vēlvienu rūpnīcu Ķīnā, tāpat jauna rūpnīca varētu atrasties ASV ziemeļaustrumos, bet nesen izskanēja runas arī par Indonēzijas vēlmi pie sevis redzēt Tesla rūpnīcu.

    Šī ir vismaz otrā reize, kad Kanāda tiek pieminēta kā vieta, kur varētu atrasties Tesla rūpnīca. Iepriekš noplūdušā Tesla sapulces ierakstā dzirdams, ka ražotājs meklē vietu jaunai rūpnīcai Ziemeļamerikā, bet tai obligāti nav jāatrodas ASV, norādot uz iespējām Kanādā un Meksikā.

    Masks sarunās ar investoriem izteicies, ka Tesla plāno izbūvēt kopumā 10-12 rūpnīcas, kur tiek saliktas Tesla automašīnas, katrai no tām ražojot milzīgu apjomu. Tesla vadītājs teicis, ka katrai no rūpnīcām gada laikā būtu jāsaražo 1,5-2 miljoni mašīnu, kas ir ļoti, ļoti daudz. Šobrīd Tesla produktīvākā rūpnīca atrodas Šanhajā, kur pērn tika saražoti 500 tūkstoši auto.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma