Web Analytics
More
    Reklāma

    Toyota turpinās problēmas ar elektrisko bZ4X, autoražotājs piedāvā atpirkt mašīnu

    Jaunākie raksti

    Japāņu autoražotājs Toyota jūnija beigās izsludināja atsaukumu savam pirmajam pilnībā elektriskajam modelim bZ4X, jo tā riteņi gluži vienkārši var nokrist – skrūves gluži vienkārši var atnākt vaļā, kā rezultātā nokrīt ritenis. Atsaukums attiecās uz visiem līdz tam brīdim saražotajiem bZ4X, taču tā kā tas notika drīz pēc mašīnas pirmizrādes, tad bija jāatsauc vien 2700 auto – 2200 no tiem bija Eiropā. Japāņu autoražotājam īsti nevedas ar situācijas risināšanu, tāpēc klientiem tiek piedāvāts pat atpirkt automašīnu.

    Skarto mašīnu pircēji sāk saņemt vēstules no Toyota, kur autoražotājs skaidro situāciju un izsaka piedāvājumu, kā problēmu kompensēt klientam. Tīmeklī noplūdusi vēstule kādam klientam ASV. Spriežot pēc piedāvājuma, Toyota netiek galā ar problēmu – autoražotājs piedāvā maiņas auto, kā arī apmaksās degvielas izdevumus šai mašīnai. Tāpat Toyota gatava piešķirt 5000 dolārus mašīnas līzinga atmaksai. bZ4X garantija tiks pagarināta par laiku, kad mašīnu nevarēja lietot atsaukuma dēļ. Ja klients ir ļoti neapmierināts, viņam viss ir līdz kaklam un viņš vienkārši grib tikt vaļā no sava auto, tad Toyota ir gatava to atpirkt.

    Šis atsaukums attiecas arī uz pirmo Subaru elektrisko modeli Solterra, jo tehniski šīs mašīnas ir identiskas un būvētas uz vienas platformas. Daudzi uzskatīja, ka Toyota ar šo problēmu tiks galā ātri – mašīnas baterijas un elektromotors strādā perfekti un bez problēmām, bet problēma ir ar kaut ko tik šķietami vienkāršu kā riteņi. Toyota gada laikā saražo vairāk nekā 10 miljonus transportlīdzekļu un viņi šajā lietā nav nekādi pirmgadnieki. Acīmredzot, japāņu ražotājs kaut kur ir pamatīgi nošāvis greizi un šobrīd īsti nemaz nezina, kā situāciju ātri vērst par labu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma